Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

В парламента ще обсъждат проблемите на доброволците

OFFNews 20 май 2022 в 09:08 765 0

Народно събрание

Снимка БТА архив

Дискусия на тема „Доброволческата дейност в България" ще се проведе в парламента

Дискусия на тема „Доброволческата дейност в България – проблеми, възможности, законодателна уредба“ ще се проведе днис в зала „Изток“ на Народното събрание.

Форумът е по инициатива на заместник -председателя на парламента Кристиан Вигенин.

Според заместник-председателя на Народното събрание необходимо е по-широко обсъждане на доброволческата дейност в България, тъй като все още не е добре уредена нормативно, в годините са предприемани различни инициативи, които никога не са получили развитие. Дискусията ще осигури възможност отново да се насочи общественото внимание към тази тема и да се дадат идеи за възможно най-добри законодателни решения, съобщи БТА. 

Встъпителни изказвания по темата ще направят вицепремиерът по ефективно управление Калина Константинова, председателят на Комисията по въпросите на децата, младежта и спорта в парламента Иван Ченчев, председателят на Националния младежки форум Мирослав Цеков, а законодателното проучване ще бъде представено от научния ръководител проф. д-р Ганета Минкова.

За участие в дискусията са поканени представители на различни неправителствени организации, както и институции, които имат отношение към темата.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!