Quantcast

Управляващите пак отказаха на БСП дебат за санкциите срещу Русия

Нели Чолашка Последна промяна на 04 февруари 2015 в 09:35 2613 0

Мнозинството в парламента отхвърли за втори път предложението на БСП за дебат за санкциите срещу Русия.

Въпросът този път повдигна Валери Жаблянов от левицата, който обясни от трибуната, че социалистите настояват дискусията да се състои преди заседанието на Съвета на министрите. БСП е против налагането на по-тежки икономически санкции срещу Кремъл.

"Преди седмица мнозинството отхвърли необходимостта от този дебат, но той се води в българското общество. Този дебат се води в цяла Европа, колкото повече мълчи Народното събрание, толкова повече нараства недоумението", мотивира днешното предложение Жаблянов.

Преди седмица бившият външен министър и депутат от БСП Кристиан Вигенин посочи, че санкциите срещу Русия не са дали резултат, защото конфликтът в Украйна се е задълбочил, а икономическите загуби са за всички.

И този път обаче мнозинството, включително и ДПС, отхвърлиха идеята за подобен дебат.

Управляващите не приеха и предложението на Корнелия Нинова от БСП в дневния ред да бъде включен законопроекта за промени в Закона за защита на конкуренцията, с които се налагат строга регулация на отношенията на веригите с доставчиците.

В краткия живот на предишния парламент БСП успя да прокара тези промени на първо и второ четене, но президентът Росен Плевнелиев наложи вето. БСП и ДПС успяха да отхвърлят ветото в икономическата комисия, но не им стигна времето да го прокарат и в пленарна зала.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !