Миков призова кабинета и ЕК да преосмислят позицията си за санкциите срещу Русия

OFFNews 29 януари 2015 в 18:33 4358 9

Лидерът на БСП Михаил Миков призова правителството да преосмисли позицията си за санкциите срещу Русия.

„Призовавам българското правителство и Европейската комисия спешно да преосмислят заявените си намерения да наложат нови санкции срещу Русия“, написа Миков на страницата си във Facebook.

Миков посочи още, че позицията на БСП не се е променила и партията е категорично против наложените санкции.

„БСП има ясна позиция против каквото и да е разширяването на тези санкции. Тази позиция отчита неефективността на тези санкции за намаляването на напрежението и нормализирането на отношенията между Русия и Украйна от една страна и Русия и ЕС, от друга страна“, заяви Миков.

„Тази позиция отчита обаче - и това е не по-малко важно - естеството на отношенията между България и Русия. Не е в интерес на България да участва в процесите, които различни субекти инициират периодично срещу Русия. В резултат на тази политика на ЕС, която не съобразява в достатъчна степен интересите на нашата страна, вече претърпяхме достатъчно загуби. Крайно време е да отстоим по-решително националните си интереси", написа още лидерът на БСП.

Миналата седмица министърът на икономиката Божидар Лукарски призова ЕС да не спира санкциите срещу Русия, въпреки че България е една от най-потърпевшите от наложените санкции.

"Позицията на Реформаторския блок и на правителството е, че подкрепяме налаганите от ЕС санкции срещу Русия и не смятам, че има основание за тяхното редуциране или отмяна. България, като преден мостик в тази конфронтация с Русия, търпи доста неприятни последици, но политически не отстъпваме от това да подкрепим украинския народ в неговите справедливи искания за териториална цялост на украинската държава, заяви Лукарски на среща с посланика на Украйна Микола Балтажи.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Да помогнем на украинските деца!