Quantcast

Лукарски призова ЕС да не спира санкциите срещу Русия

Ивайло Анев Последна промяна на 19 януари 2015 в 18:12 4304 8

Снимка МИЕ

Министърът на икономиката Божидар Лукарски и посланикът на Украйна у нас Микола Балтажи

Министърът на икономиката Божидар Лукарски призова Европейският съюз да не спира налагането на санкции срещу Русия.

"Позицията на Реформаторския блок и на правителството е, че подкрепяме налаганите от ЕС санкции срещу Русия и не смятам, че има основание за тяхното редуциране или отмяна", заяви той на среща с посланика на Украйна Микола Балтажи.

По думите му България, като преден мостик в тази конфронтация с Русия, търпи доста неприятни последици, но политически не отстъпваме от това да подкрепим украинския народ в неговите справедливи искания за териториална цялост на украинската държава.

"С оглед на това, че санкциите от ЕС ще продължават, ние ще търпим много несгоди, но сме твърди в отстояването на човешките ценности, които защитаваме като правителство“, допълни министър Лукарски.

Той заяви, че в момента българските износители търпят сериозни загуби от провежданата от Русия икономическа политика на ограничаване достъпа на българска продукция до руския пазар.

Посланик Балтажи изрази благодарност за предоставената от България подкрепа, като заяви, че случващото се в страната му е въпрос не само за бъдещето на Украйна, но и за защитата на европейските ценности и европейската и световна сигурност.

„Надявам се със съвместни усилия да можем да направим така, че българо-украинските търговски взаимоотношения да придобият една много по-голяма и сериозна стойност – и като алтернатива на руския пазар и като нещо, в което България може да бъде полезна на Украйна“, посочи Лукарски.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

20.01 2015 в 12:04

Историята ни показа кой, как и къде по-добре да се живее. Ако искат руско, защо всички заминават да учат, работят, живеят на Запад, а не към Сибир - нали там има злато, диаманти, газ и петрол?

20.01 2015 в 11:12

Чудесна и ясна позиция. Поздравления за министър Лукарски! Исторически ни е неизгодно да сме ориентирани към ссср, както и исторически фатално е да ни управлява бкп.
Това са неоспоримите факти.

19.01 2015 в 21:34

Lukavski, podlogo neshtastna!

19.01 2015 в 20:13

Тоя пич позира на всички снимки досега като че ли му е за последно и е толкова горд че се снимал с някой известен.

19.01 2015 в 19:32

““““Radical... вече сме необратимо ориентирани към Запада.““““““


Как!?!?...“РАДИКАЛНО“ наведени....и с широко разтворени..задни бузки:)))))))))))))

Не знам ти преди в какво “бунище“ си живял!?!?...................но като сегашното......НЯМА ТАКАВА ДОЛНОПРОБНА .....КЛОАКА........


19.01 2015 в 19:21

red or shit, изчезвай за любимата ти Раша, лайнар скапан. Тук вече не ти е постсъветското бунище, вече сме необратимо ориентирани към Запада.

19.01 2015 в 18:27

Интелект е този Лукарски,направо е на "предния мостик" на санкциониращите.

19.01 2015 в 18:24

ТЪПАК ДОЛНОПРОБЕН!!Едно от най-големите недоразумения което се е вясвало в политиката!!Сега стана ясно на кого го е крепил 2 седмици в хамерика!Гледам вече започна и кампанията за най-чистия екологичен продукт.....шистовия газ!?!

НЯМА ПО ПРОДАЖНИ ОТ СЕГАШНАТА КОАЛИЦИЙКА НА БАШ БОСТАНЯ, НО НЯМА ДА Е ЗАДЪЛГО...................НЯМА ДА ВИ ОСТАВИМ ДА ДОВЪРШИТЕ БЪЛГАРИЯ.................ЗА НЯКОЛКО ЦЕНТА ПОВЕЧЕ......