Украинският посланик: Русия влияе на български партии, ясно е кои са

OFFNews 22 февруари 2016 в 13:55 4483 12

Микола Балтажи

Русия влияе на партии в България, ясно е кои са те. Това заяви украинският посланик Микола Балтажи.

Част от българския народ си има сантименти към Русия, свързани със събитията от 1877-78 г., има партии, които застанаха зад агресията срещу Украйна, подчерта Балтажи, като допълни, че българските парламент, правителство и президент са подкрепили териториалната цялост на Украйна.

Не мога да разбера защо се поддават хората на руската пропаганда. Не може през 21 век, когато съществуват алтернативни източници, да се поддаваме на лъжлива и изключително агресивна пропаганда. Вместо това да видят Левски, да четат Вазов и Паисий, коментира украинският посланик.

Русия води информационна война не само срещу Украйна, но и срещу Европа, не иска да се съобразява с международните реалности. Става дума за страна, която си има истина "по руски" и не иска да слуша мненията на други държави, смята той.

Микола Балтажи отбеляза, че се навършват две години от Майдана и анексирането на Крим.

Украйна никога няма да се съгласи с окупацията на Крим. Предложихме инициатива и ще бъде изработена пътна карта от украинската власт за деокупацията на Крим, като се предвижда да се започне международен преговорен механизъм, каза той.

Посланикът подчерта, че страната му няма да се съгласи в никакъв случай на прекратяване на санкциите срещу Русия.

Ако се свалят санкциите , това би било най-голямата грешка в момента. Ние не ги разглеждаме като инструмент за наказание, а като инструмент за натиск върху руското ръководство с цел да се върне към изпълняването на международните задължения, отбеляза Балтажи. 

Ние не сме русофоби. Както и българите, така и украинците не сме забравили Достоевски, руския балет и театър, но това, което се извършва от страна на путиновска Русия срещу Украйна, е недопустимо, няма нищо общо с демокрацията, категоричен е той. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки