Quantcast

Украинският посланик: Русия влияе на български партии, ясно е кои са

OFFNews Последна промяна на 22 февруари 2016 в 13:55 3838 12

Микола Балтажи

Русия влияе на партии в България, ясно е кои са те. Това заяви украинският посланик Микола Балтажи.

Част от българския народ си има сантименти към Русия, свързани със събитията от 1877-78 г., има партии, които застанаха зад агресията срещу Украйна, подчерта Балтажи, като допълни, че българските парламент, правителство и президент са подкрепили териториалната цялост на Украйна.

Не мога да разбера защо се поддават хората на руската пропаганда. Не може през 21 век, когато съществуват алтернативни източници, да се поддаваме на лъжлива и изключително агресивна пропаганда. Вместо това да видят Левски, да четат Вазов и Паисий, коментира украинският посланик.

Русия води информационна война не само срещу Украйна, но и срещу Европа, не иска да се съобразява с международните реалности. Става дума за страна, която си има истина "по руски" и не иска да слуша мненията на други държави, смята той.

Микола Балтажи отбеляза, че се навършват две години от Майдана и анексирането на Крим.

Украйна никога няма да се съгласи с окупацията на Крим. Предложихме инициатива и ще бъде изработена пътна карта от украинската власт за деокупацията на Крим, като се предвижда да се започне международен преговорен механизъм, каза той.

Посланикът подчерта, че страната му няма да се съгласи в никакъв случай на прекратяване на санкциите срещу Русия.

Ако се свалят санкциите , това би било най-голямата грешка в момента. Ние не ги разглеждаме като инструмент за наказание, а като инструмент за натиск върху руското ръководство с цел да се върне към изпълняването на международните задължения, отбеляза Балтажи. 

Ние не сме русофоби. Както и българите, така и украинците не сме забравили Достоевски, руския балет и театър, но това, което се извършва от страна на путиновска Русия срещу Украйна, е недопустимо, няма нищо общо с демокрацията, категоричен е той. 

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

23.02 2016 в 09:49

Спасението на България е в излаз на руските пазари.Стига сме внасяли и сме се тровили с боклуците на Запада.

22.02 2016 в 16:53

тебе ли да слушаме бе мушморок еие сте фашисти !няма такава държава украйна има област новоросийск! пияния хрусчов като ви даде крим не значе че е ваш!екатерина Велика,сама си отвоюва крим от рязаните турци всички народи в вашата украйна тябва да си отидат в държавите! поляциунгарци,българи,румънци!

22.02 2016 в 16:21

Посланникът на НАЙ-ПРОПАДНАЛАТА държава в Европа тръгнал да съди другите... МУАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХА
Не били русофоби... МУАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХА
Всяка втора новина на УНИАН е откровена лъжа, тръгнал да ми говори за пропаганда... МУАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХА

22.02 2016 в 15:46

Тоя що не е на майдана да подскача,ами дава акъл тука,на топло...

22.02 2016 в 15:38

Тоя що не си гледа кой къде се меси в неговата държава,Колко години минаха,колко милиарди им се изсипаха,те все недоволни и все някой (обща черта с нас) им е виновен.А Крим беше и си остава АВТОНОМНА република,която сама решава къде да бъде-преди в състава на Украйна, сега в състава на Русия.

22.02 2016 в 14:48

"Атака" и БСП открито и безсрамно работят за Кремъл, вероятно и други политици.

22.02 2016 в 14:40

"Ukraine was a mistake"

t. Lenin

22.02 2016 в 14:33

БВП-то им се срути с 13%, инфлация от 40%, официално една от най-корумпираните страни в света, перманентна политическа криза и на този фон някакъв оръфан посланик ще ми чете морал. Смешковци

22.02 2016 в 14:29

Е, хайде сега да не откриваме топлата вода.

Официални руски източници се позовават на България като техен троянски кон в НАТО и ЕС.
Има ли какво да дискутираме?