Сидеров получил грамота, че работи за доброто име на Крим

OFFNews 16 февруари 2015 в 13:03 3366 50

Лидерът на "Атака" Волен Сидеров получи почетна грамота на Съвета на министрите за активна гражданска позиция за формиране на положително име на република Крим на международната арена.

Това съобщиха от пресцентъра на партията. Сидеров е в Крим от петък заедно с депутатите си Десислав Чуколов и Магдалена Ташева.

В петък той уведоми властите на полуострова, че неговата партия инициира референдум в България за излизане от НАТО. Той обяви също, че признава Крим за руски.

В столицата Симферопол българската делегация се срещнала днес с председателя на Съвета на министрите на Крим Сергей Аксьонов и пълномощния представител на президента на Русия Владимир Путин в Кримския федерален окръг Олег Белавенцев.

„Скъпи приятели, благодаря ви, че намерихте време да дойдете в Крим. Благодаря лично на вас, г-н Сидеров, че в това сложно време винаги помните, че партньорството на Русия с България е приоритет, особено като знаем, че наоколо имаме само врагове.

Обграждат ни от всички страни и се мъчат да ни притиснат икономически и политически. Трябва да се обединяваме и да мислим как заедно да правим икономически проекти, които, независимо от санкциите, ще осигурят достатъчно комфортен живот на България, Русия и Крим“, казал ръководителят на Крим Сергей Аксьонов.

Сидеров от своя страна благодарил за сърдечния прием и наблегнал на факта, че "Атака" е първата парламентарна делегация, която идва след референдума в Крим.

Той припомни също, че ден след провеждане на допитването неговата партия е предложила Народното събрание на България да признае референдума и да се обяви против санкциите на ЕС срещу Русия.

Той уведомил още официалните лица, че мнозинството в България не мисли като управляващите и не е против Русия.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Да помогнем на украинските деца!