Протестна мрежа иска право на отговор от "24 часа" за интервю с шеф в КТБ

OFFNews Последна промяна на 13 март 2014 в 21:52 10208 29

Факсимиле от интервюто на Любомир Денев в "24 часа"

Протестна мрежа поиска право на отговор от вестник "24 часа" на публикуваното на 11 март 2014 г. интервю с представителя на Надзорния съвет на КТБ Любомир Денев.

В интервюто се съдържат директни обвинения срещу нас, твърдят 13-те представители на Протестна мрежа, подписали сигнала до Главна прокуратура относно Делян Пеевски, Цветан Василев и Николай Бареков.

На 11 март Цветан Василев внесе в прокуратурата контрасигнал, че "Протестна мрежа" го е набедила, което е подсъдно по чл. 286 от НК.

Съгласно Етичния кодекс, който "24 часа" е подписал и съгласно журналистическите стандарти, вестникът трябва да публикува правото на отговор в същия обем, шрифт и място като материала, който е предизвикал реакцията.

До момента няма информация дали "24 часа" ще постъпи така.

Етои текстът на писмото:

ДО: Г-жа Венелина Гочева

Издател на в. 24 часа

София

Уважаема г-жо Гочева,

Във връзка с публикувано от в.24 часа (11 март 2014г) интервю с г-н Любомир Денев, член на Надзорния съвет на Корпоративна търговска банка (КТБ), бихме искали да заявим:

Първо, в интервюто се съдържат директни обвинения в клеветничество и недобронамереност от наша страна;

Второ, внушават се връзки между нас и неидентифицирани други трети лица, които не само не отговарят на истината, а са директна лъжа;

И трето, правят се недопустими инсинуации и се изразяват очаквания към прокуратурата и нейните независими действия.

Докато последното оставяме на Вашата журналистическа съвест и принципи, за първите две очакваме да ни бъде предоставено право на отговор в обем и форма, адекватна на вече публикуваното интервю по силата на Етичния кодекс на българските медии.

Уважаема г-жо Гочева,

Тъй като публикуваното интервю носи някои от белезите на платеното интервю, без да е обозначено като такова, моля – ако това е случая – да ни бъде предоставена точна информация. Запознати сме с практиката, която вестник “24 часа” има по силата на договорите си за платени публикации, а именно “правото на отговор” да бъде отново за сметка на първоизточника на неверническите твърдения, които се налага да бъдат оборени.

Тъй като допускаме, че е възможно да не става дума за платена публикация, молим да информирате нас и читателите на вестника поради какви етични и професионални причини авторът не е подписал интервюто си.

Очакваме Вашия отговор, както и конкретно предложение в контекста на настояването ни, изразено в това писмо.

С уважение,

(подписалите сигнала до ГП)

Антоанета Цонева, Асен Генов, Николай Стайков, Христо Иванов, Емил Коен, Ивет Добромирова, Антони де ла Реа, Иво Божков, Теодор Михайлов, Ясен Атанасов, Михаил-Ернесто Михайлов, Владимир Руменов, Георги Илиев

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

14.03 2014 в 17:22

Тези скъпо платени соросоиди са си повярвали че представляват интерес за широката публика.Лъжат се дълбоко.Народа не прощава на сребролюбците,които за долари продават страната си.

14.03 2014 в 16:10

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=3658799

Хайде сега да видим "Протестна мрежа" дали ще имат смелостта най-накрая да отговорят по официалния ред, а не да раздуват балони в социалните мрежи и собствените си сайтове и близките им медии.

14.03 2014 в 14:31

"Протестна мрежа" са платени боклуци

14.03 2014 в 13:29

плащам за всяка снимка на добре пребит и опикан ( задължително опикан ! ) платен писач на коментари.
вече имам няколко снимки за албума и скоро ще ги публикувам.
за другите снимки разчитам на вас, а за уточнения и детайли - само на ел.поща

14.03 2014 в 12:51

Много на сериозно са се взели, а са просто едни платени активисти.

14.03 2014 в 12:43

един или много са троловете на КТБ и ББЦ - това е въпросът. Жалко за добрия, задръстен от платени "задръстени" тролпостинги. Тролчета, никой не обръща внимание на вашето дрънчене. Истината излиза наяве и без вас. Съжалявам, че изгубих 5 мин. за вас.

14.03 2014 в 10:33

Като юрист на банката той има право на мнение, това че на "Протестна мрежа" не им изнася е друг въпрос.

14.03 2014 в 10:28

"Второ, внушават се връзки между нас и неидентифицирани други трети лица" Ххаха ами да имате връзка с други лица и всички знаем, че едно от тези лица е вашият кукловод Прокопиев, имате връзка и със страната на неограничените възможности. Дори няма да се учудя, ако имате връзка и с НЛО !! Толкова необмисления действия и думи, не съм виждала и чувала до сега, сами се излагате и изпускате за лъжите.

14.03 2014 в 10:19

Засегнали са се от Протестна мрежа, че някой ги разобличана чии пионки са, че това си е публична тайна. Нека да изкарат доходите си на светло?! Защо не го направят?! Стайков за кои медии работи?! Цонева кои политически партии обслужва като ПР?! Това ли е независимото гражданско общество?! Всеки има право на мнение!

14.03 2014 в 10:17

Сагата продължава, явно на протестна мрежа не и стигат трибуните, от които се изявява, че трябва да слушаме обичайната им гледна точка и какво ще отричат, че са свързани с Прокопиев и вързаните с него НПО-та ли?! Излишно е, когато това го има черно на бяло като даранеия, които получават!