Трябва да чуем Слави Трифонов, гражданите очакват гаранции от него

Ако поставяме "Лебедово езеро", ще изберете ли мен, коментира Бабикян имената в бъдещето правителство

OFFNews 26 юли 2021 в 08:03 5702 0

Снимка Архив

Няма гаранция, че няма да има нови предсрочни избори, но се говори по-лесно в този парламент. 

Това заяви депутатът Арман Бабикян от "Изправи се БГ! Ние идваме!" по БНТ. 

Важно е носителят на персоналната харизма, отговорност и влияние на победилата партия - Слави Трифонов, да даде своите гаранции. Трябва да чуем него. Не става дума за среща с него, но той трябва той да каже своето мнение и дума, смята Бабикян. Имаме доверие помежду си, приятели сме, но гражданите ще очакват тези гаранции, допълни той. 

"Все още няма резултат след консултациите при президента, има основа за диалог. Никак не се говори за имена и кабинет, говори се по политики и приоритети, но имената в кабинета имат значение. Между нас и "Има такъв народ" общото е да сменим модела "Борисов", имаме общо и по отношение на социалните политики. Ще стигнем и до имената, ако има име, което предизвика у нас подозрения, няма да си го спестим само и само, за да бъдем в дружното мнозинство на управляващите. Не сме от мълчаливите, каза още Бабикян. 

Имената са важни, но се започва с политиките. Няма как да поставяме Лебедово езеро и да изберете мен за ролята, обясни той. Нямаме право да предлагаме ние хора за правителството, никой не ни е канил да бъдем в коалиция, подчерта Бабикян. 

Ако ни поканят, тогава ще се изкажем. У нас властта се схваща като начин за обогатяване, затова консултациите за имена се наричат "пазарлъци", обясни депутатът. Ние не преговаряме с БСП и ДПС, Има такъв народ преговаря с тях, по думите на Бабикян. 

"Надявам се президентът Румен Радев да даде достатъчно време на партиите да се разберат, не може да сме в перманентен цикъл на избори", каза още Арман Бабикян. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови