Quantcast

Цветозар Томов: ГЕРБ може да вземе 7 мандата

OFFNews Последна промяна на 26 май 2014 в 08:09 9136 1

ГЕРБ може да вземат седем, а не шест места в Европарламента. Това прогнозира пред БНР говорителят на ЦИК Цветозар Томов. 

"На базата на досегашните данни имаме 7 мандата за ГЕРБ, за БСП- 4, 3 - за ДПС, 2 – за „България без цензура“ и един – за Реформаторския блок. Ако ГЕРБ не успее да спечели този мандат, той не отива в ДПС, а в Реформаторския блок", коментира пред БНР Томов.

Той обясни, че е все още е рано да се обобщят всички сигнали за нарушения. "Главният проблем е прекалено големият брой наблюдатели и застъпници. Голяма част от тях дори не знаеха от кои граждански сдружения са наблюдатели. Това засилва съмненията, че са контролирани гласоподаватели", отбеляза Томов.

Най-важната задача на ЦИК е да анализира собствената си изборна практика. Тази избирателна комисия беше поставена в много трудни условия. Започна да работи два месеца преди изборите в съкратени срокове.

Томов коментира и проблема с отварянето на бюлетината – имаше препоръка да се сгъва двойно, за да не се отваря.

"Засега напредъкът с обработката на протоколите е нормален. Досега са обработени над половината от секционните протоколи. Обявяването на крайния резултат ще зависи от темпото, с което ще отстраним техническите грешки. Очаквам най-късно в сряда сутринта да бъдат съобщени резултати на базата на 100 процента обработка. Преференцията ще бъде отчетена днес", добави Томов.

Не е изненада, че българинът се възползва от преференцията – над 40 на сто от хората са се възползвали от преференциален вот.

Тенденцията ГЕРБ да набира гласове се оформи месец преди изборите и би следвало да бъде отчетена от колегите, коментира още Томов, който беше подкрепен за член на ЦИК в гражданската квота от ГЕРБ.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

26.05 2014 в 09:58

...ПОУЧИТЕЛНО Е ДА СЕ ГЛЕДА ПРЕСКОНФЕРЕНЦИЙКАТА НА ПРЕПОТЕНИЯ СТАНИШЕВ БЕЗ ЗВУК. МУЖКАТА СЕКРЕТАРКА ЯНАКЕТО СТОИЛОВ ГЛЕДА НАВЪСЕНО; МИСЛИ СИ " МОЖЕ И ДА МЕ ВЪЗДИГНАТ, СТИГА СЪМ МУ ПЕРЯЛ ЧОРАПИТЕ НА ТОЗИ ПРОСТАК"... "АКО МИ ВЪЗЛОЖАТ САМО ДА МУ ВАРЯ КАФЕТО - МОЖЕ И ДА МУ ПЛЮЯ В ЧАШАТА". ТЪПАТА ДОСТЕНКА НЕ МОЖЕ ДА СКРИЕ КОВАРНА УСМИВЧИЦА - ОТЪРВАВА СЕ ЗА ИЗВЕСТНО ВРЕМЕ ОТ МАТЕРИАЛНИ СЪДЕБНИ И ДРУГИ ПРОБЛЕМИ - ПЪК СЛЕД ТОВА - АБЕ ВИЖ КУНЕВИЦА! МОЖЕ И ТЯ ДА СЕ ЗАФОРМИ РЕФОРМАТОРКА. ОСОБЕНО АКО КОВАЧКО ЗАЕМЕ МЕСТО В БОБОВ ДОЛ - НА ОБЛЕКЧЕН РЕЖИМ, ИСКАМ ДА КАЖА, ПЛЮС КОНФИСКАЦИЯ. ТО ПРОСТИТУЦИЯТА НЕ ВИНАГИ Е НАСИЛСТВЕНА, ПРИ ПИРГЬОВИ Е ДЪЛБО ИДЕЙНО МОТИВИРАНА. КАТ' СПОМЕНАХМЕ ПРОСТИТУТКИТЕ - ДРУГАТА ДОВОЛНА ЗУРЛА БЕШЕ НА ДОАЙЕНА НА ПАЧАВРАЛЪКА - КУРУМБАШЕВИЦА. ПИРИНСКИ ПЪК ГЛЕДАШЕ В НИЩОТО, НО СИ ГО ЗНАЕМ ЧЕ Е БРАДИПСИХИЧЕН И ТЪРПЕЛИВО КАТО МУ ОБЯСНЯТ ЧЕ СТАВА ЕВРОПАРАЗИТИН - ДО ДВА -ТРИ ДНИ МОЖЕ И ДА ВДЕНЕ. МА НЕ Е СИГУРНО. ГАЛЕВИЦА МАНОЛОВА НАПРАВО Я СЪЖАЛИХ! СЛУШАЙТЕ МИ ДУМАТА, ПОДЛИЯ ПЛЪХ ЩЕ СТОВАРИ ВИНАТА НА НЕЯ! ТЯ ПЕЧЕЛИ ПОПУЛЯРНОСТ, А СУХАТА КУРАБИЯ ХИЧ НЕ ГИ ОБИЧА ТАКИВА. ЩЕ И СЕ ИЗПИКАЯТ В ЧАНТАТА. ОСТАНАЛИТЕ - ГЛЕДАХА КАТО НАТРОВЕНИ С РАЗВАЛЕНИ ЯЙЦА. ОСВЕН КЪНОСАНАТА ШАФРАНТИЯ - ЙОТОВА, ИЛИЯНА, БИВША РЕПОРТЕРКА, УМЕРЕНО РАЗКРАЧЕНА, СЕСТРА НА ЕДНА ОТ НАЙ ТЪПИТЕ БЪЛГАРКИ В ПРЕДПЕНСИОННА ВЪЗРАСТ. И В КРАЙНА СМЕТКА КАТО ОСТАВИМ ПОЗОРА ОТ КАТАСТРОФИЧЕКАТА ЗАГУБА - ПО БОЛЕЗНЕНО ЗА ИДИОТИТЕ ОТ БСП Е ФАКТА, ШАМАРА, ХРАЧКАТА, ЧЕ ПЛЪХЧО ИЗПРАЩА В БРЮ-ТО САМО ЧУЖДИ НА БСП ЛЕНТЯИ!!! АМИ, ДА БЯХА ТУРИЛИ НА ИЗБИРАЕМО МЕСТО И КОСТИЧА БЕ - ИЛИ БУЛЯ МУ ЕЛЕНА! ТОЙ ПОНЕ БЕШЕ АВТЕНТИЧЕН БКП КАНДИДАТ, А БУЛЯТА ДАЖЕ И ПАРТИЙНА СЕКРЕТАРКА...А ТО, ВИЖ КОЙ ПРАЩА ПЛЪХЧО НА БЕЛГИЙСКИ ШОКОЛАД, ПАРФЮМИРАНИ ЧАРШАФИ, ПУХКАВ ХЛЯБ И - Е, ТО СЕ ЗНАЕ, ХИЛЯДИ, ДЕ-СЕТ-КИ ХИЛЯДИ ЕВРА... Е-Е-Е-Е-Х БЕДНИЙ МИ, БЕДНИЙ СТАНИШЕВ...ДИМИТРОВ, КОЛАРОВ, ЧЕРВЕНКОВ, ТАТО, МИРЧО СПАСОВ, ГАЗДОВ, РЪГЖЕВА, БАБА ЦОЛА, ГЛАВИНЧЕВ, ЛУКАНОВ, ЛИЛОВ ... СЕГА СЕ ВЪРТЯТ КАТО ПУМПАЛИ В ГРОБА :)))