Цветанов се залял с кофа вода, за да демонстрира, че дарява 1000 лева за децата с аутизъм

OFFNews 25 август 2014 в 09:24 5520 11

Зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов се е залял с кофа студена вода, за да демонстрира, че дарява 1000 лева за деца с аутизъм.

От разпространеното вчера видео така и не стана ясно зали Цветанов се включва в световната инициатива Ice bucket challenge, чиято цел е набиране на средства за страдащите от Амиотрофична латерална склероза (АЛС) или се залива с вода по някаква друга причина. Объркването дойде от анонса на бившия вътрешен министър преди "ледената акция", според който той винаги бил се включвал в благотворителни иницативи за деца с "алтуизъм". Какво разбира Цветанов под "алтуизъм", дали става въпрос за аутизъм, който няма нищо общо с АЛС, или заместникът на Бойко Борисов се включва в акцията за АЛС стана ясно едва днес.

Той обясни пред bTV, че подкрепял децата с аутизъм и че дарявал 1000 лева.

Цветанов поясни, че толкова щели да дарят и номинираните от него да се включат в "леденото предизвикателство" Ирена Соколова, Станислав Иванов и Галин Каменов ще дарят по 1000 лева.

Цветанов не коментира лапсуса си, но само подчерта, че многократно се е включвал в подобни инициативи.

Покрай благотворителността зам.-председателят на ГЕРБ не пропусна да агитира и за партията си. Заяви, че бил силно убеден, че партията му ще спечели изборите с огромна преднина пред БСП и че лидерът й Бойко Борисов ще бъде отново министър-председател. Така от ГЕРБ щели да могат да довършат започнатото в сферите на здравеопазването, образованието, вътрешната политика и инфраструктурата.

"Убеден съм, че при нашето управление няма да има реваншизъм, какъвто бе наложен от поправките "Бисеров" и "Йовчев", заяви Цветанов.

Той напълно оправда масовата чистка в администрацията, при която на различни нива в администрацията се връщат кадри на ГЕРБ, провеждана от служебното правителство с премиер Георги Близнашки.

Работата на служебното правителство е да подготвят изборите и щом премиерът Близнашки е счел за правително да уволява областни управители, значи това е верният път за честен вот, каза Цветанов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Да помогнем на украинските деца!