Цветанов бил войник на ГЕРБ, Борисов не рискувал да го освободи по-рано заради вота

Дали е незаменим ще стане ясно след местните избори, защото той вече не е толкова мотивиран да работи, коментира Юрий Асланов

OFFNews 31 май 2019 в 11:32 4190 1

Снимка Александра Маркарян

Цветна Цветанов беше и е войник на ГЕРБ, изключително дисциплиниран, с много висока организационна култура, човек, който наистина според мен работеше, работи и ще продължи да работи като редови член на ГЕРБ на 100 процента за успеха на тази партия.

Така политическият психолог проф. Антоанета Христова коментира оставката на Цветан Цветанов вчера. Когато имаш такъв човек с голям принос, много трудно изговаряш проблемите, свързани с имиджа, както и действията за промени в партията, обясни Христова. 

Според социолога Юрий Асланов Цветанов е подал оставка, защото резултатът от евроизборите е най-слабият за ГЕРБ като гласове, което няма как да удовлетвори Борисов, независимо че партията е победител. 

Истината е, че лидерът на ГЕРБ не рискува преди кампанията да освободи Цветанов от постовете му, независимо че това щеше да му донесе позитив, допълни Асланов. Изказването на Борисов след изборите, че Цветанов не е незаменим,  са по-скоро за да даде увереност на самия себе си, обясни Асланов. 

Истината за това колко незаменим е Цветанов ще стане ясна след местните избори, защото той вече не е толкова мотивиран да работи, каза още Юрий Асланов. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

11671

1

безпартийна

31.05 2019 в 12:24

Цветанов ще работи за местните избори, защото е зависим от Борисов да не го пусне на вълците. Но всички знаят, че и Борисов е зависим от Цветанов за много неща в общата им практика. Така че предстои да видим как ще се развият отношенията им. Във всеки случай, машината за изборни манипулации Цветанов няма да работи на пълни обороти. Което е хубаво.