Цветан Цветанов влезе в Управителния съвет на Европол

OFFNews 25 септември 2018 в 22:50 2808 4

Председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов е избран за постоянен представител в Управителния съвет на Европол на Съвместната група за парламентарен контрол на агенцията (СГПК).

"Позицията е изключително важна за упражняването на контролните и надзорни функции на СГПК, като осигурява връзката между националните парламенти на държавите членки, Европейския парламент и Управителния съвет на Европол" -отбелязват от пресцентъра на ГЕРБ.

Изборът е направен с пълен консенсус на делегациите на всички национални парламенти и Европейския парламент. Мандатът на Цветанов стартира днес, като той ще представлява в Управителния съвет на Европол контролната група, която се състои от четиричленни делегации от националните парламенти на държавите членки, участващи в Европол и Дания, както и делегация от 16 члена на Европейския парламент, с водещата роля на Комисията по граждански свободи, правосъдие и вътрешни работи (ЛИБЕ).

Номинацията на Цветанов е дошла от съпредседателите на СГПК от ЛИБЕ и от Австрийското председателство - председателя на ЛИБЕ Клод Мораеш и докладчика по регламента за Европол в ЛИБЕ Августин Диаз де Мера, Ангела Люегер, председател на Комисията по вътрешни работи в австрийския Национален съвет и Кристиян Бухман, председател на Комисията по европейски въпроси в австрийския парламент.

След обсъждане от представителите на Тройката, номинацията е поставена за гласуване в пленарния формат на групата.

"Съпредседателите аргументираха номинацията с високата оценка за личните и професионални качества на Цветанов и богатия му опит като вътрешен министър и зам.-министър председател, както и постиженията на групата по време на неговото съпредседателство в рамките на Парламентарното измерение на Българското председателство на Съвета на ЕС." - твърдят от пресцентъра на ГЕРБ.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

14569

4

случайно прочетох

26.09 2018 в 14:55

Физкултурник в Европол? :–))))))))))))))))))

10571

3

Hissarion

26.09 2018 в 12:30

Еврочиновниците са го избрали, защото може да ги приюти всичките в апартаментите на тъста си из София, когато му дойдат на гости.

20696

2

Новак

26.09 2018 в 07:42

Да- нищо добро не я чака Европа. Издигането на ограничени хора на някакви високи позиции започва да става пандемични.

23293

1

Стефан

26.09 2018 в 00:02

Лице с полицейска регистрация, ще управлява европейската полиция???
Престъпник - полицай???
Еваларка, брюкселските!