Цветан Цветанов сравни Антон Хекимян с Цецка Цачева

И Хекимян ще бъде употребен, заяви бившата дясна ръка на Борисов

OFFNews 26 септември 2023 в 07:30 5284 1

Цветан Цветанов

Снимка Републиканци за България

Цветан Цветанов

Според бившата дясна ръка на Борисов Цветан Цветанов номинацията на Антон Хекимян за кандидат за кмет на София е сходна с тази от 2016 г. на Цецка Цачева за кандидат за президент. 

Пред телевизия 7/8 председателят на Републиканци за България Цветан Цветанов коментира, че "и Хекимян ще бъде употребен". По думите му Борисов е продал и предал всички членове и симпатизанти на ГЕРБ с едноличните си решения. Според него кандидатурата за кмет на столицата е поредното еднолично решение на Борисов. Цветан Цветанов е на мнение, че ГЕРБ не целят да спечелят изборите в София, а да овладеят общинския съвет:

"Независимо кой ще бъде бъдещият кмет, ще се правят договорки за формирането на това мнозинство, което да може да управлява бюджета, който е над 2 млрд. лв. Това означава, че интересите ще бъдат дори много по-криминални, прозрачността ще бъде забулена за това мнозинство, което ще бъде като колективна безотговорност."

Според Цветанов Борисов цели личното си оцеляване и е "готов да предаде всеки, за да може да постигне тази цел". Той каза, че Хекимян "ще бъде употребен", защото няма подготовка да говори по темите, които вълнуват Столична община. 

Цветанов изненадващо обяви, че "Има такъв народ" се "държат най-адекватно" в политическата ситуация.

Той коментира, че депутатът от ДПС Делян Пеевски се е превърнал в нещо говорител на правителството и каквото той каже - Министерски съвет го реализира.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!