Цецка Цачева: Ние в БСП не се месим, те сами ще се разцепят

OFFNews 26 януари 2014 в 11:42 2299 1

Цецка Цачева
Цецка Цачева

„Ние в процесите в БСП не се месим. Те сами ще се разцепят", обяви зам.-председателката на парламентарната група на ГЕРБ в интервю за bTV.

"Липсват ясни правила в проекта за нов Изборен кодекс, в него е заложено Народното събрание да избира Централната избирателна комисия. Точно заради това бързат толкова много да го въведат в сила - Комисията да бъде сформирана до евроизборите. Дано поне от кумова срама да ни дадат едно място в ЦИК", коментира Цачева

Според нея най-големият капан в приетия на първо четене в парламента Изборен кодекс е, че това е новият стар кодекс и нищо няма да се промени в изборната система.

Цачева обяви, че ДПС притиска БСП относно някои текстове в кодекса, например агитацията на майчин език.

„Попитайте Мая Манолова как ще гледа хората в очите, след като законопроектът бъде окончателно приет и как този кодекс ще контролира корпоративния вот. Тя трябва да обясни какво щеше да се случи с прословутите бюлетини от Костинброд.

Как щеше да бъде извършена манипулация с тях. Аз не разбирам от манипулации. От манипулации разбира човек, който ги е правил. Огромният скандал, който беше предизвикан в деня за размисъл, отне не малка част от гласовете на ГЕРБ", каза още Цачева.

Манолова й отговори също в интервю пред bTV: „Не искам да слизам на нивото на Цачева. Тя е пример за това как се държи ГЕРБ в парламента - хули, лични нападки, откровени лъжи и обиди".

 

 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!