Царят: Как е възможно такова безхаберие в Рила

OFFNews 03 юли 2020 в 16:30 6826 3

Снимка www.kingsimeon.bg

Не мога да си обясня как е възможно подобно безхаберие или мързел от страна на хората, които са отговорни за поддръжката на пътищата и пътеките в Рила.

Това се казва в позиция на Симеон Сакскобургготски, публикувана в официалния му сайт днес. В нея той разказва за неприятните си впечатления от разходка в Рила миналата седмица. 

Публикуваме пълната позиция на Симеон Сакскобургготски без редакторска намеса.

През изминалия уикенд Царицата и аз се разходихме в Рила. Търсехме почивка сред хубавата ни природа. Боровец – един световен планински курорт. Горските пътеки.

Но вместо да се насладим на спокоен следобед, изтърпяхме същински ужас! И то не къде да е, а точно над самия курорт – пътя от Боровец в посока хижите „Марица“ и „Заврачица“! И думата „път” е силно казано. Този друм там мога да сравня само със следвоенна територия, подложена на бомбардировка. Път просто няма! Има ями, езера, скали, кал. Достъпен е, и то трудно, единствено с високопроходим автомобил! На никакво разстояние от престижен курорт, който трябва да обслужва и хижи и да бъде достъпен за туристи и планинари. Не мога да си обясня как е възможно подобно безхаберие или мързел от страна на хората, които са отговорни за поддръжката на пътищата и пътеките в Рила.

А същевременно ставаме свидетели на какво? Много средства се дават за изравяне и насипване с чакъл на пътеки във високата част на планината! Кощунство и некомпетентно поведение. Дано да не се превърне в нова „подпорна стена” или асфалтов път. Обиколил съм доста планини в Европа и такова чудо не бях видял.

Ако за тези багери е необходимо да се намери работа – да ги пратят да поправят там, където наистина е нужно, а не да съсипват природата. Туристите бихме се радвали да видим едни нормални планински пътища!

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

3906

2

hristo

03.07 2020 в 19:15

Присъединявам се към мнението на Нострадамус, мадридския мошеник положи основите на това, от което днес се възмущава. От него трябва да започне възмездието!

18551

1

Нострадамус

03.07 2020 в 18:40

Господин Сакскобургготски,
Не се възмущавайте на багерите и безхаберието в Рила!
Те са дело на Вашият бодигард, днешното величие, вожда на хунтата ГЕРБ!
Целта не е "укрепване" на езерата, а
присвояване на една сума, около 10 милиона от ЕС, уж за подобряване красотите на Рила...