Манолова се опита да изнерви Борисов, той не се даде

Ще ви отговоря поновому, дал съм си дума, каза премиерът на острието на БСП

Нели Чолашка Последна промяна на 28 ноември 2014 в 12:41 7410 11

По време на парламентарния контрол, на който лидерът на ГЕРБ и премиер Бойко Борисов чинно се яви да отговоря на въпроси, Мая Манолова от БСП направи всички възможно да го изнерви, но не успя.

Нейното питане беше за назначенията в Министерството на икономиката.

"Г-н Борисов, бяхме буквално шастисани от едно от първите ви управленски решения, именно в катастрофирал според вас сектор - икономиката. назначихте за министър човек (Божидар Лукарски), който никога в живота си не се занимавал с икономика и според собствените му признания черпи знания за Министерството на икономиката от бившата му тъща, която работи там.

Още по-стъписващи се оказаха следващите назначения - бяха назначени зам.-министри в същото икономическо министерство, от които единият - Любен Петров, е вторият човек в партийната йерарахия след Лукарски в СДС. Вторият зам.-министър - Даниела Везиева, забележете е от Регионалния инспекторат по образование в Русе, но за сметка на това областен координатор на ДБГ

Това ли е икономическият корпус, който ще извади България от икономическата криза и какви са изобщо критериите, по които правите назначенията", атакува Манолова.

"Уважаема, г-жо Манолова, бих могъл да ви отговоря и по друг начин, но съм си дал дума за пред себе си. Затова ще ви отговоря поновому", спокойно отговори Борисов.

Той изчете отговор, в който се позова на Закона за администрацията и уточни, че ГЕРБ се доверява на коалиционния си партньор за качествата на самия Божидар Лукарски като министър, както и на Любен Петров, и Даниела Везиева.

"Не Дивизиева (Мария Дивизиева), която беше шеф на кабинета на Пламен Орешарски, а Везиева", подчерта  Борисов и погледна Манолова.

Мая Манолова отново скочи да срещу него с идеята да го предизвика и той да отговори постаруму, но Борисов не се даде. Той й отговори с одобрените програми за следващия програмен период на ЕС и отново благодари на всички партии, че позволиха да има правителство.

След края на контрола в кулоарите на парламента в отговор на въпрос дали може да се каже, че ГЕРБ ще си подобри отношенията с част от БСП той отговори. "Аз търся единствено консенсус, разбирателство, спокойствие, стабилност в държавата, за да дойдат инвестиции , да ни отпушат фондовете – да влязат в пари, пък след това може и да си отидем.

Това е единственото, което ме интересува, това е единственото, което правя и бих посъветвал всички да бъдат действително малко по-тихи, по-мълчаливи – много хора таим гняв в себе си, когато не сме съгласни с нещо, но да се опитат в името на хората да запазим стабилността в държавата".

Той обяви още, че не се притеснява за мнозинството в парламента и се уповава на коалицията с Реформаторския блок. „Поел съм ангажимент да работя дори в правителство на малцинството в името на хората и държавата и мисля, че всеки ден го доказваме с това, което правим”,  

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

29.11 2014 в 03:35

Супер тъпа история.Боклучивите комунета пак в парламента! Ами тоя смърделник Светла Бъчварова,дето години наред краде и кадрува из МЗХ,уволнява кадърни хора и назначава престъпници вплитайки ги в мрежите от фирми на сина и с една единствена цел-КРАЖБА !А знаете ли,че тази сбръчкана от злоба и бездушие псевдо професорка в ССА пишеше доноси и клевети срещу тези които не се съгласяваха да влизат в далаверите и които изпращаше до себе си,като председател на академията.После ги привикваше,наказваше , преследваше !И какво прави това бездарие в Парламента? Зам председател на комисия? Ами тя е за затвора ,бе,ДРУГАРИ !Михнева се вмъкна в обръча от далавери на същата,ДАНС я раследва ,сметната палата я уличи в крупни кражби за милиони и Вие г-н Борисов за това я махнахте от председателското място. Сега пак зам. шеф на комисия по земеделие. И вие чакате тази престъпница да решава важни за земеделието въпроси? Жалко,много жалко !

28.11 2014 в 20:11

Другарката Лая Мърсолева да обясни как дъщеря й кацна без конкурс и без 1 ден трудов стаж в Министерството на труда и социалните грижи като калинка направо ГЛАВЕН ЕКСПЕРТ! ! ! !

28.11 2014 в 16:47

другарката мая галева костинбродска , почва да се взима на сериозно като партиен лидер , след като си направи обкръжение от недоволни от миков комунисти - а как ги е привлекла на нейна страна ...... абе колко ли смешна може да стане другарката ? а и много я е яд че не тя отиде да лапа в брюксел , а йончева .