Цачева предложила на надзирателите още 5% увеличение на заплатите, те отказали

ОFFNews 02 март 2018 в 11:33 3625 0

Синдикатите на надзирателите отказали 10% увеличение на заплатите, което е с 5% повече от заложеното в бюджета за тази година. 

Това обясни министърът на правосъдието Цецка Цачева от трибуната в Народното събрание по повод протестите на служителите в затворите. 

Надзирателите не са се отказали от протестите си, а исканията им са за по-добри условия на труд и по-високи заплати. Те обаче настояват не за 10%, а за 20% увеличение на възнаграждението. Следващата демонстрация на служителите в затворите ще бъде на 10 март. 

От парламентарната трибуна днес Цачева зави, че се стреми да бъде постигнат по-голям баланс между числеността на надзирателите и на затворниците в местата за лишаване от свобода. По думите й е предвидила увеличение на щатните бройки в затворите в бюджетната рамка за 2019-2021 година. Ще бъдат отворени и конкурси за незаетите места.

"Има по-малко от 30 места, които не са заети, защото голяма част от конкурсите са в процедура на обжалване. Част от лицата, които печелят конкурсите, се назначават и се отказват след месец-два работа. Това е тежък и непривлекателен труд", каза още Цачева.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews