Татяна Дончева: Няма шанс за редовно правителство

Идеята за президентска република не е случайна хрумка на Слави Трифонов, САЩ, Европа, Русия ни искат като ничия земя, обясни лидерът на Д 21

OFFNews 16 януари 2023 в 10:09 1911 2

Татяна Дончева

Снимка БГНЕС/архив

Президентът даде мандата на БСП заради скандала с Нексо, твърди Татяна Дончева

Няма шанс за съставяне на кабинет с третия мандат. В предишните раздавания на мандати Корнелия Нинова и сподвижниците ѝ бяха къде къде по-ентусиазирани. Искаха да получат мандата, твърдяха, че има защо. Макар че и тогава нямаше реални шансове, докато сега даже и не искат. 

Това заяли лидерът на "Движение 21" Татяна Дончева по бТВ. При разразилия се скандал в края на миналата седмица с компанията Нексо президентът нямаше на кого друг да го даде. 

„Демократична България“ е вързана с „Продължаваме промяната“. Този скандал е репутационен пряко за „Продължаваме промяната“, независимо кой какво говори. Антони Тренчев (б.р. свързан с разследването срещу криптобанката „Нексо“) е бивш депутат на „Реформаторския блок“. Онези спонсорски пари са получени не от „Демократична България“, а за „Да, България!“, каза още Татяна Дончева. Така че компютърната част на ДБ, която се представлява от Христо Иванов и Ивайло Мирчев, е пряко засегната, коментира Дончева. 

Смятам че в сегашното развитие на нещата и американци, и руснаци, и европейци са заинтересувани тук да има една буферна зона- ничия земя, в която всеки си прави каквото си иска и - който надделее. Ние може да не сме спазили критериите за Шенген и еврозоната, но Хърватия влезе във валутната зона и защото е по-близо до Виена, смята Татяна Дончева. 

Според нея в дъното на зациклянето на сегашния и предишните парламенти е натискът на част от местните среди, които смятат, че трябва да станем президентска република. Изобщо не е хрумка идеята на Слави Трифонов за референдум. Нали не мислим, че търсят някой нов Де Гол. Някой умен, независим и прозорлив човек. Колкото по-независим и умен, толкова повече ще гледат да го изтикат в кьошето“, каза лидерът на „Движение 21“. 

Тя заяви, че не е изключено да има да пъти парламентарни избори през 2023.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!