Свиленски иска поста на Паргов начело на БСП-София

OFFNews 08 юли 2020 в 20:17 3006 4

Аз съм кандидат за председател на градската организация на БСП в столицата. Считам, че БСП-София има нужда от ново ръководство. 

Това обяви депутатът и зам.-председател на ПГ „БСП за България“ Георги Свиленски по бТВ. Има и други кандидати за поста на Калоян Паргов, стана ясно още от думите на Свиленски, който обаче не уточни кои ще са конкурентите му на конференцията на най-голямата организация на БСП в събота. 

Считам, че този, който бъде избран за председател трябва да направи така, че БСП-София да е по-критична опозиция и да е по-непримирима към корупционните схеми в общината. Нужна е промяна, каза още Свиленски.

„След като премина извънредното положение и влязохме в извънредните епидемични мерки, в държавата не се случва нищо друго освен корупционни скандали. Фактите и обстоятелствата ни насочват към нашите обосновани съмнения за корупционни практики, които са се случвали в България и които носят щети за държавния бюджет. Какво имам предвид – 700 млн. лв. невенесени в бюджета, констатирани именно от държавните органи, шкафчета с банкнотите от 500 евро, златните кюлчета. Ние казваме, че държавността я няма – тя е срутена. От месеци и години живеем от скандал в скандал. Затова внасяме нов вот на недоверие, обясни зам.-председателят на ПГ „БСП за България“. 

По неговите думи корупцията е вплетена в българското законодателство, а в институциите се вкарва чрез назначаване на некомпетентни служители и посочи за пример арестите в екологичното министерство. „Ще проведем преговори с други парламентарни групи и с независимите депутати, с извънпарламентарни сили и другата седмица ще внесем нашите мотиви за вота на недоверие“, заяви Свиленски.

По думите му този, който взима подкуп, е също толкова виновен, колкото този, който го дава. „Искаме информацията за корупционни схеми да се проверява от държавните органи – вярна ли е или не. Има прокуратура, следствие, МВР – тези органи трябва да работят и да си свършат работата, а не само да гледат в президентската институция. Важно е да се мери с еднакъв аршин и в едната, и в другата посока“, категоричен е Георги Свиленски.

Левицата ще внесе предложение за две анкетни комисии – едната да разследва липсващите 700 млн. лв. от хазарта в държавната хазна и другата – казуса с държавното участие в увеличаването на капитала на Първа инвестиционна банка. 

  Най-важното
  Всички новини
  Най-четени Най-нови
  За писането на коментар е необходима регистрация.
  Моля, регистрирайте се от TУК!
  Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

  4000

  4

  monikabell

  09.07 2020 в 14:22

  Ама този как с цялата си наглост и нахалство, може да говори за корупционни скандали, след като той е представител на най-голямата изтъкана корупционна схема в политиката. Днешното общество не е привърженик на възгледите им от комунистическо време и иска развитие. А всички знаем, че те са против. Каквото и да прави и говори, то е за да се добере до някаква власт. Така че, няма кой да му се върже.

  4000

  3

  Liuba

  09.07 2020 в 12:37

  Не само БСП-София, а цялото БСП има нужда от ново ръководство и нови хора, защото сегашните не стават за нищо. В държавата има скандали, но БСП се тресе от скандали. Интересно как тези червени господа ще се справят със скандалите в държавата, след като не могат да оправят партийните.

  3251

  2

  динозавър

  08.07 2020 в 23:22

  Искам и Деса да ми се върне.

  4022

  1

  Срещу графата "Професия"- Инженер ?Няма таково понятие!
  Само не си спомня по какво е инженер?

   
  X

  Войната във въздуха на фронта в Украйна