Стефан Янев свиква Съвета по сигурността в понеделник

OFFNews 04 юни 2021 в 20:13 2559 0

Снимка Архив

Стефан Янев

Министър-председателят Стефан Янев свиква Съвета по сигурността в понеделник, 7 юни, съобщиха от правителството. Тема на заседанието е: „Актуални рискове и заплахи за системата за защита на националната сигурност. Анализ на институционалната ефективност в сектор „Сигурност“ и необходимост от по-адекватни мерки за нейното повишаване“.

Дневният ред на заседанието на Съвета по сигурността предвижда обсъждането на: мерки за гарантиране на политическата стабилност; необходимост от нови и адекватни политики за борба с корупцията; прилагане на по-ефективни механизми за координация и взаимодействие на структурите в сектор „Сигурност“.

Заседанието се свиква след като бяха сменени шефовете на Държавна агенция национална сигурност (ДАНС) и Главна дирекция Борба с организираната престъпност (ГДБОП), а САЩ наложиха санкции по закона "Магнитски" на шестима българи, между които Илко Желязков - зам.-председател на Бюрото за контрол на специалните разузнавателни средства.

Съветът по сигурността е консултативен орган при Министерския съвет по въпросите на националната сигурност на Република България. Основният състав на Съвета по сигурността включва: вицепремиери, министри, главния секретар на Министерството на вътрешните работи, началника на отбраната и ръководителите на разузнавателните и контраразузнавателните служби.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!