Станишев: Споразумението между Гърция и кредиторите е историческо

OFFNews Последна промяна на 13 юли 2015 в 17:23 3423 8

„Приветствам днешното споразумение за Гърция от срещата на върха. Това беше наистина исторически момент".

Така евродепутатът и президент на ПЕС Сергей Станишев коментира новината, че кредиторите са се споразумели с Гърция.

Според него така Европа е дала силен знак за единство, а Гърция показа решимост да остане в еврозоната. Лидерът на ПЕС смята още, е "сценарият за излизане на Гърция от еврозоната" вече е минало.

„От началото на гръцката криза нашето политическо семейство бе за запазването на единството на Еврозоната. Никога не сме се съмнявали, че мястото на Гърция е там. За разлика от консерваторите, които настояваха за излизането й, ние социалистите активно работихме преговорите да имат успешен край", каза Станишев.

Евродепутатът дори благодари по-специално на френския президент Франсоа Оланд, който "изигра ключова роля в Съвета за постигане на съгласие, включващо устойчивост на гръцкия дълг".

"Необходимостта да се запази Европа обединена бе наша основна цел и победа. Сега е наложително ликвидността в Гърция да бъде възстановена, и гръцкото правителство да направи бързи и надеждни стъпки напред", каза още лидерът на ПЕС.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

14.07 2015 в 03:33

Професор лайнярски, на колене, бактерясал вонящ руски ботуш! ЕС още не се е разпаднал и в рамките на жалкия ти животец това няма да стане. Всички обаче видяхме сринването на съветската империя, пръсването на вонящия балон СИВ и залеза на една жалка военна машина, наречена с гръмкото име Варшавски договор. Нямаш право дори да си отваряш осмърдяната от гранясала руска сперма уста, животно руско!

13.07 2015 в 22:39

Е-е, Славчо, няма да го закрият ЕС, не се притеснявай ти за него! Ние вече от 100 години чакаме да избухне пролетарската революция, пък тя се не идва. И крайцерът "Аврора" е на вечна стоянка, взе да ръждясва. А пък на тебе ако не ти се харесва в ЕС - свободен си, напусни го! Никой не те задържа насила. Прав ти път - ако искаш - в Сибир, ако искаш - в Северна Корея, ако искаш - в Китай или в Куба. Все хубави места, вън от омразния за тебе Европейски съюз.

13.07 2015 в 19:58

Историческо на баба ми фърчилото. На хоризонта се задават поне по две такива исторически споразумения годишно.

13.07 2015 в 19:48

Този мушморок пак изплува:))))))))) А какво каза онзи как беше Ку-Ку основателя! Смях!

13.07 2015 в 19:47

хаха професор Венсеремооосс какво стана? Нещо си се разпенил май? Ти какво очакваш от обединена Европа? Който джойне и оп получава същите заплати като всички останали ? Т'ва да не ти е Съветския съюз? Като ти харесват заплатите на западняците - Терминал 2 и отиваш там да ти дават наготово такива заплати...не ли ?

13.07 2015 в 18:33

И отново ти немаш капка заслуга за сключването му, тъп Съсел, затова не е нужно и да даваш мнение.

Особено от Брюксел, където нямаше да ходиш и бездруго.

13.07 2015 в 18:15

Какво ѝ е "ОБЕДИНЕНОТО" на Европа бе, педал смотан КОМУНДЕЛСКИ?

Това дето ЗАПАДНЯЦИТЕ пак си останаха БОГАТИ, а ИЗТОЧНА ЕВРОПА - пак си останаха бедни? Аре нема нужда. Хич не ви щеме такова "ОБЕДИНЕНИЕ", дето едните плащат на другите да им работят за без пари.

Всички западноеврогейски фирми в България плащат много по-малко на служителите си, отколкото ЗА СЪЩАТА РАБОТА И СЪЩАТА ДЛЪЖНОСТ в Западна ЕВропа при тях. Да не говорим колко ПО-НИСКА Е МИНИМАЛНАТА ЗАПЛАТА и КОЛКО ПО-НИСКИ СА ПЕНСИИТЕ. Без такива. Заврете си я такава "ОБЕДИНЕНА ЕВРОПА" в *ъза.

13.07 2015 в 17:46

Това от днес е точно преврат - опит, който ще бъде най-вероятно успешен, да се свали законно избраното правителство на Гърция. Условията, поставени от тройката са тежки и абсолютно неизпълними в сроковете, които са заложени. Парламентът няма да ги приеме и ... следват нови избори. Там вече ги чака "Златна зора".
Факт е, че Ципрас не успя да се пребори с финансовите акули, но пък за сметка на това постигна нещо, което на теория беше известно на всеки здравомислещ човек, но още никой не беше видял реално. Той успя да накара всички политически и финансови ВАМПИРИ да свалят маските си и да покажат истинското си лице. От този момент нататък само малоумните могат да вярват в мита за ЕС и в цялата му лицемерна демагогия.
Меркел и Оланд да започнат да подготвят ЕС за закриване. Цяла Европа вече разбра, че ЕС е маша в ръцете на кенийската маймуна, а той от своя страна е парцалената кукла на конци!

ЗАКРИВАЙ!