Quantcast

Станишев с отчаян опит да върне Първанов на "Позитано" 20

Нели Чолашка Последна промяна на 30 януари 2014 в 15:58 4721 15

Сергей Станишев

След като заплахата за изключване от БСП не стресна Георги Първанов, лидерът на БСП Сергей Станишев направи днес изявление, в което го призова да размисли и да се откаже от отделна листа на евроизборите.

Смятам, че единна листа на левицата е възможна и е правилното действие, обяви в изявление от "Позитано" 20 Станишев. 

"Днес искам да се обърна към тези, които започнаха всичко това - никой не може да бъде над БСП и над България. Струва си да се загърбят личните амбиции, защото не чух нито един аргумент, който да прави различията ни непреодолими", призова лидерът на левицата.

Той покани Първанов на заседанието на Националния съвет на БСП на 1 февруари с думите: "Понякога разговорът е най-трудното нещо и всеки, който смята себе си за отговорен политик, го дължи на хората от нашата партия и на своите другари и колеги. Не чрез медиите, а на форумите на БСП. 

Мястото на този разговор е в партията и преди всичко на предстоящото заседание на Националния съвет на БСП".

Ръководството на левицата опита да сплаши Георги Първанов и съидейниците му в АБВ с изключване от партията. Преди седмица те дадоха ултиматум на групата да се откаже от алтерантивна листа до 7 дни или ще предприемат стъпки за отлъчването им от партията. 

Във вторник зам.-председателят на БСП Димитър Дъбов обяви, че хората около движение АБВ са се "самоизключили" и Националният съвет ще вземе окончателно решение в тази посока на пленума в събота.

Първанов даде да се разбере, че тези закани въобще не го притесняват. Той напомни на другарите си, че понятие "самоизключен" в устава на БСП няма и Националния съвет не може да изключва хора от партията. "Страхи и слабост тресе "Позитано", коментира бившият президент и бивш лидер на БСП.

Той едва ли ще се отзове на призивите на Станишев. Бившият президент дава утре брифинг в НДК, където е офиса на движение АБВ, на който ще представи "Вижданията на АБВ по дебата за националните приоритети" заедно с водача на листата на движението за евроизборите - Ивайло Калфин.

 

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

31.01 2014 в 12:46

Абе къде е Балкански?

30.01 2014 в 20:48

Хихиихихи.
Първо плаши, после се моли а накрая?

30.01 2014 в 19:15

... червена бабичка и беззъб мангал - перфектната двойка (еректорална) на меден полумесец в Брюксел... алилуя

30.01 2014 в 18:42

Ми той станигей, нещо много му се слага на гоце... Ми сигурно го обича. На мен едно такова гадже ми се обяснява две години...

30.01 2014 в 18:34

Дай им на социалистите власт и им гледай сеира - не могат да си я поделят. Станишев затъна в собствените си фекалии. Мая Манолова /семейно в управлението/ се изходи по въпроса - никой не й обърна внимание, другарката Йотова /уреди сестра си за шеф на здравната каса/ прикани другарите да се осъзнаят - не й мина номера, Бат Митко Дъбов /учредител на СИК/ заплаши тотално неподготвен - и докъде я докараха. С какво лице, или по-скоро посран гъз, ще се яви председателя на ПЕС пред международните другари - с най-успешния социалист в България на нож, водача на листата им в ЕП солов играч до края на мандата, правителството му на конци, в личен план компрометиран с изцепките на благоверната си Моника. Намирасва на гранде скандале и бай, бай Еврослужбица.

30.01 2014 в 18:09

Като им познавам манталитета мисля, че това лъжлив маньовър, който цели активизирането и обирането на всички гласове на червенонастроените, и при декларираната готовност на гоце, че неговите евентуални евродепутати ще бъдат час от ПЕС ми изглежда съвсем реално!Има отвличащ ефект - публиката да се занимава с тях и да пропуска тегленето на нови 3млрд заем и задължение за идващите след тях!

30.01 2014 в 17:40

Сополишев за пореден път доказваш че нямаш никакви принципи до вчера плюеш по Първанов днес четки му правиш. БОКЛУК голям си и много паникьосан . Играта Свърши за теб

30.01 2014 в 17:22

никой не може да отрече, че Станишев има много плътни и чувствени устни. Бил съм с много педераси и в нашите среди Серьожа е герой и минава за много желан партньор. Не се интересувам много от политика, единственото което искам е да разклатя тия розови бузки така както само аз мога - педерас с 30 годишен опит в областта.

30.01 2014 в 17:13

Страх и паника са обхванали "най-демократичната" партия у нас и в света.

30.01 2014 в 16:53

"никой не може да бъде над БСП" това е открита заявка за връщането на чл.1 от комунистическата конституция.