Станишев с отчаян опит да върне Първанов на "Позитано" 20

Нели Чолашка 30 януари 2014 в 15:58 5442 15

Сергей Станишев

След като заплахата за изключване от БСП не стресна Георги Първанов, лидерът на БСП Сергей Станишев направи днес изявление, в което го призова да размисли и да се откаже от отделна листа на евроизборите.

Смятам, че единна листа на левицата е възможна и е правилното действие, обяви в изявление от "Позитано" 20 Станишев. 

"Днес искам да се обърна към тези, които започнаха всичко това - никой не може да бъде над БСП и над България. Струва си да се загърбят личните амбиции, защото не чух нито един аргумент, който да прави различията ни непреодолими", призова лидерът на левицата.

Той покани Първанов на заседанието на Националния съвет на БСП на 1 февруари с думите: "Понякога разговорът е най-трудното нещо и всеки, който смята себе си за отговорен политик, го дължи на хората от нашата партия и на своите другари и колеги. Не чрез медиите, а на форумите на БСП. 

Мястото на този разговор е в партията и преди всичко на предстоящото заседание на Националния съвет на БСП".

Ръководството на левицата опита да сплаши Георги Първанов и съидейниците му в АБВ с изключване от партията. Преди седмица те дадоха ултиматум на групата да се откаже от алтерантивна листа до 7 дни или ще предприемат стъпки за отлъчването им от партията. 

Във вторник зам.-председателят на БСП Димитър Дъбов обяви, че хората около движение АБВ са се "самоизключили" и Националният съвет ще вземе окончателно решение в тази посока на пленума в събота.

Първанов даде да се разбере, че тези закани въобще не го притесняват. Той напомни на другарите си, че понятие "самоизключен" в устава на БСП няма и Националния съвет не може да изключва хора от партията. "Страхи и слабост тресе "Позитано", коментира бившият президент и бивш лидер на БСП.

Той едва ли ще се отзове на призивите на Станишев. Бившият президент дава утре брифинг в НДК, където е офиса на движение АБВ, на който ще представи "Вижданията на АБВ по дебата за националните приоритети" заедно с водача на листата на движението за евроизборите - Ивайло Калфин.

 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!