Спортното министерство взима басейна "Спартак"

OFFNews 02 септември 2015 в 12:48 3803 1

Кабинетът предостави за управление на Министерството на младежта и спорта пет сгради и басейн за скокове във вода, които са част от столичния плувен комплекс „Спартак”.

От правителствената пресслужба съобщиха, че по този начин се създават условия за развитието на плувните спортове, за занимание на деца и младежи с тях и за интегриране на лица със специални потребности. Разполагайки със съоръженията, ММС ще може да подпомага дейността на спортните организации и общините в област София.

Министерството получи също работна стая в административната сграда на бул. „Славянски” №30 в Шумен. Офис беше предоставен и на Регионалната дирекция по социално подпомагане в Кърджали. Той се намира в сградата на ул. „Деспот Слав“ №1 в града. От публична в частна държавна собственост беше променен статутът на имот на ул. „Г. Бенковски” №6 във Враца. Имотът – терен от 355 кв. м и построена в него административна сграда, са с отпаднала необходимост за МВР и се предоставят в управление на областния управител.

С решение на кабинета община Плевен получи правото на собственост върху четири терена с обща площ 4397 кв. м. Те са необходими за благоустрояване на района около централния покрит пазар, зеленчуковия пазар и универсалния магазин „Мизия” в града.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови