Според ГЕРБ Рашков е подредил НС

Елена Николова 28 юли 2021 в 14:41 2989 0

Депутатът Десислава Атанасова (ГЕРБ) обвини служебния министър на вътрешните работи Бойко Рашков, че използва трибуната на Министерство на вътрешните работи, за да прави "нови внушения по отношение на всички акции, които са провели МВР по време на предизборната кампания". Това се случи след днешното изслушване на Рашков в НС и изказванията му в МВР. 

"Ние не чухме нито един факт, почиващ на някакво доказателство, че такива незаконни подслушвания са били осъществявани", заяви Атанасова. Нещо повече, има и доклад на Бюрото за контрол на СРС, което отрича тези твърдения, както и прекратено досъдебно производство от прокуратурата поради липса на доказателства, добави тя.

Атанасова отбеляза, че от ГЕРБ ще продължат да задават въпроси, докато не се установят фактите и обстоятелствата, които "той (Рашков) отправя в публичното пространство" . 

"Г-н Бойко Рашков не е никаква последна инстанция, дори да говори от трибуната на НС или от някоя друга трибуна, за да прави подобни внушения", изтъкна още тя. 

Маноил Манев добави, че от изказването на Рашков в МВР е станало ясно, че "той е подредил, че МВР е подредило НС - не знам дали това се нарича демокрация, парламентаризъм или полицейщина".

Тома Биков от ГЕРБ също коментира изказванията на служебния министър. Той заяви: 

"Този човек много иска да остане министър на вътрешните работи. От гледна точка на нашата партийна тактика ние имаме полза да остане, защото много лесно ще можем да атакуваме това министерство. От гледна точка на държавата подобно развитие на събитията би било нещо средно между фарс и трагедия". 

Биков отбеляза, че от ГЕРБ са внесли искане за разследване на действията на Рашков по време на предизборната кампания.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Мистерии в Хераклея Синтика