Споменаването на Мохамед в парламента ядоса Хафъзов от ДПС

Нели Чолашка 14 май 2015 в 15:23 7095 26

Хюсеин Хафъзов

Неочакван скандал се развихри в парламента при обсъждането на ратификация за сътрудничество с НАТО и други държави, касаещи въздушното пространство.

Гроздан Караджов от Реформаторския блок нападна "Атака", че интерпретират злонамерено ратификацията и ги обвини, че я четат "като Дявола Евангелието и както Мохамед би чел Библията".

Това предизвика остра реакция от страна на Хюсеин Хафъзов от ДПС, бивш главен секретар на Главното мюфтийство.

"Ето така стават конфликтите. Мохамед не е чел Корана, той го е знаел наизуст. Как може да сравнявате Мохамед със Сатаната! Изказването Ви, че Мохамед е чел Библията, както Сатаната, е много обидно. Вие обидихте един и половина милиона мюсюлмани. Искам извинение от името на всички мюсюлмански граждани", изкрещя Хафъзов от трибуната.

Караджов беше видимо учуден от реакцията на депутата от ДПС и обясни, че по-скоро е очаквал такава от "Атака". Той уточни, че просто е използвал две метафори, в които неволно е споменал "техния религиозен идол".

С тази реакция ДПС се превърна в религиозна партия, коментира още депутатът от Реформаторския блок.

В защита на Караджов се изказа и Димитър Байрактаров от Патриотичния фронт: "Това не е молитвен дом, в такива случаи трябва да се изключват микрофоните (изказването на Хафъзов), Караджов само използва метафора".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Да помогнем на украинските деца!