''Спаси София'' стана партия, Борис Бонев обяви кои са приоритетите им

OFFNews 15 януари 2023 в 16:10 1978 2

Спаси София

Снимка Facebook/Спаси София

Учредителното събрание на Спаси София

Гражданската организация "Спаси София" стана партия на учредително събрание в София, като за председател беше избран Борис Бонев.

"Нашите 3 приоритета са ясни. Това са влизането в кварталите, но по истински начин, така че хората наистина да усетят промяна в начина, по който изглежда градската среда в местата, където те живеят. Вторият ни приоритет е прозрачното и честно управление както по отношение на администрацията, така и по изразходването на средствата. Третият ни основен приоритет е градът ни да бъде зелен и проспериращ, с фокус върху зелената икономика, бизнеса и чистия въздух", заяви Бонев.

Той допълни, че тези приоритети няма да бъдат пречка за подкрепа от "Демократична България" и от "Продължаваме промяната". "Изключително важно тези приоритети по какъв начин ще се реализират като конкретни действия", каза още Бонев.

По-рано днес независимият общински съветник посочи, че не му е самоцел да е кмет на София, но е важно да има обединение, което да победи ГЕРБ още на първия тур.  От думите му стана ясно, че "Спаси София" ще е позиционирана в политическия център и за момента ще се съсредоточи върху развитието на столицата.

В ръководството на партията влизат арх. Иван Караджов, който ръководи екипа "Градска среда", юриста Александър Иванчев, отговарящ за работата с кварталите, Добри Йонев, ръководител на юридическия екип, политологът Елена Иванова, която оглавява икономическия и бизнес екип, предприемача Емилия Ангелова - финансист и банкер и IT-специалиста Христо Христов, занимаващ се с управлението на проекти и процеси, съобщи "Дневник".

На учредителното събрание присъстваха над 700 души.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!