Социолог: Третият мандат ще отиде при БСП, Радев мисли дългосрочно

OFFNews 27 октомври 2022 в 09:50 1271 0

Евелина Славкова

Снимка БГНЕС/архив

Евелина Славкова, Тренд

Президентът Румен Радев ще даде третият мандат на БСП, въпреки че отношенията му с Корнелия Нинова са влошени. Това ще е знак към електората на партията. Румен Радев няма да ограничи своите политически действия само в рамките на втория си мандат. Той гледа по-дългосрочно.

Това прогнозира социологът от агенция "Тренд" Евелина Славкова по БНР. По думите й "президентът се опита да се дистанцира от „Български възход“ и от Стефан Янев".

Позицията му за войната в Украйна не съвпада с тази на Демократична България и той няма да легитимира тяхната, като им даде мандат за съставяне на кабинет. 

При „Продължаваме промяната“ голямо значение има базата, върху която е създадена, и обещанието „да махнем Борисов, да изчегъртаме ГЕРБ“, обясни Евелина Славкова.

А ГЕРБ са в сложна ситуация и са готови да използват различни варианти. Вероятно ще предложат експертен кабинет, защото знаят, че с ярки политически лица подкрепата ще бъде по-трудна. Но дори да извадят експерти, това не означава, че ще получат подкрепата, която искат от „Продължаваме промяната“ и ДБ. ГЕРБ не искат подкрепа от „Възраждане“ и ДПС, защото това оказва влияние върху имиджа на партията, допълни Евелина Славкова.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!