Социалистите в Брюксел единодушно зад изключения от БСП Петър Витанов

OFFNews 16 февруари 2023 в 09:02 3732 1

Петър Витанов

Снимка Пресофис на Петър Витанов

Витанов остава и ръководител на Делегацията на българските социалисти

Прогресивният алианс на социалистите и демократите (С&Д) препотвърди единодушно членството на българския евродепутат Петър Витанов.

Това стана по време на заседание на втората по големина група в Европейския парламент, проведено в Страсбург. Витанов остава и ръководител на Делегацията на българските социалисти. Двете решения трябваше да бъдат препотвърдени, след като в неделя той беше изключен от БСП.

Действие, което ще оспорва в съда като противоуставно. 

По процедура първо бюрото на Прогресивния алианс на социалистите и демократите (S&D) на извънредно свикано заседание разгледа искането на Витанов да остане в групата като независим. Съобразно правилата решението беше потвърдено и официално на заседание на цялата група, където Витанов беше аплодиран от своите колеги. Председателят Ираче Гарсия подчерта, че се радва, че Петър Витанов е част от семейството на социалистите в Европейския парламент.

Останалите български евродепутати подкрепиха също Витанов, който остава и ръководител на делегацията.

Ден по-рано те разпространиха и декларация, в която казват: "В дейността си Петър Витанов последователно утвърждава принципите и ценностите, които трябва да отстоява всяка левица: свобода, солидарност, справедливост“. В същото време българските социалисти в ЕП са притеснени от „популистките послания и недемократичните методи, с които ръководството на БСП задълбочава кризата на доверие, довела до серията изборни катастрофи“.

  Най-важното
  Всички новини
  Най-четени Най-нови
  За писането на коментар е необходима регистрация.
  Моля, регистрирайте се от TУК!
  Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

  9023

  1

  Em Em

  16.02 2023 в 11:33

  Мачкай Корни!
  Гръмни отвътре прогнилата партия! Докарай я до 3%, после е лесно...
   
  X

  Най-влиятелните хора в Европа се събират в София