Социалистите честват 1 май с манифестация и празник на левия печат

Ивайло Анев 01 май 2015 в 08:17 8670 12

Снимка Стефан Марков/Булфото, архив

Социалистите ще честват 1 май с шествие-митинг и с празник на левия печат и в. "Дума" в София и с инициативи в цялата страна.

В столицата те ще се съберат пред Народното събрание в 10 ч., а първомайското шествие-митинг на Софийската организация на БСП започва в 10:30 ч. по маршрут: „Руски” – кръстовището на СУ „Св. Климент Охридски”, Орлов мост, входа на Борисовата градина при езерото Ариана, широките алеи до Лятната естрада.

От 11.30 ч. започва празникът на в. "Дума" и левия печат в Борисовата градина. На сцената слова ще произнесат председателят на БСП Михаил Миков и лидерът на софийските социалисти Калоян Паргов.

Заради мероприятието от Столична община въведоха промени в организацията на движение.

От 8 часа до приключване на мероприятието се забранява престоят и паркирането на пътни превозни средства на северната дъга на пл. „Св. Александър Невски“ с изключение на автобусите на участниците в шествието.

От 9.30 до 10.30 часа се забранява влизането на пътни превозни средства по бул. „Цар Освободител“ между ул. „Г. С Раковски“ и бул. „Васил Левски“.

Във Видин социалистите ще отбележат Международния ден на труда с шествие, което ще премине през центъра на града. Пловдивските социалисти също организират шествие и митинг под надслов „Време за справедливост”. С тържествен митинг-концерт ще посрещнат първи май и членовете и симпатизантите на левицата в Бургас. От БСП-Варна са избрали да отбележат деня с протест, на който ще бъдат представени плакати с всички неработещи в момента предприятия в града. В Кърджали ще отбележат датата с танцово надиграване „Танцувай с мен 4” между любителски фолклорни състави.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!