Служители вземали заеми, за да връщат бонуси

OFFNews 10 март 2012 в 12:26 1291 0

Министърът на транспорта Ивайло Московски  Снимка: БГНЕС
Министърът на транспорта Ивайло Московски Снимка: БГНЕС

Много служители са вземали заеми, за да върнат бонусите си. Това призна министърът на транспорта и информационните технологии Ивайло Московски в интервю за предаването "Седмицата" по Дарик радио.

В неговото министерство били раздадени приблизително по една заплата на всички служители. Парите дошли от икономии от незаети щатове. Министърът отбеляза, че е правилно да не се вземат бонуси, но също така, че е било редно този въпрос да се регламентира по-рано, за да не се стига до връщане на сумите. Коментарът по темата "бонуси" на евродепутата Ивайло Калфин пък беше:

"Бойко Борисов унижи хората, които работят с него. Унижава ги, като ги кара да ги връщат публично. Хората са взели тези пари напълно законно, не са ги откраднали. Защо се прави на изненадан, че това се е случвало?"

По думите му в момента наистина не е редно държавните служители да вземат бонуси, защото това не би било редно в условия на замразяване на пенсии и заплати. Но е трябвало спирането на бонусите да стане преди 3 години, когато това правителство е дошло на власт.

"Борисов очевидно търси начини да отклони от себе си вниманието. Тогава, когато е имало законови основания, на хората не са били замразени доходите, нормално е да се дава премия. Давал съм такива на служители във Външно министерство. Не съм вземал, но не мисля, че е грешно, когато върви добре икономиката, да се дават премиите", заяви Калфин, евродепутат и бивш външен министър.
Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови