Ексклузивно Най-близкият съратник на Стивън Хокинг проф. Томас Хертог в студиото на OFFNews (видео)

Уволниха чиновник за невърнат бонус

Ивелина Петрова 07 март 2012 в 15:25 1512 0

Премиерът Бойко Борисов и министърът на околната среда и водите Нона Караджова в Министерски съвет. Снимка: БГНЕС
Премиерът Бойко Борисов и министърът на околната среда и водите Нона Караджова в Министерски съвет. Снимка: БГНЕС

Началникът на кабинета на министъра на околната среда и водите Нона Караджова е уволнен за невърнат бонус. Владимир Стратиев единствен от ведомството не е върнал допълнителните възнаграждения, съобщи премиерът Бойко Борисов след заседанието на правителството.

По думите му малко над 603 хиляди лева от бонуси са постъпили в сметката на финансовото министерство до тази сутрин, а след това са внесени и 3000 лева от парламентарния секретар на министерството на културата.

Премиерът не каза има ли други уволнения за невърнат бонус извън известните до момента.

Борисов призова представителите на предишния кабинет също да върнат получаваните бонуси, които според сметките на Борисов си раздали около 15 милиона лева.

 Той допълни, че разкритата в БНБ сметка за връщане на допълнителни възнаграждения ще остане отворена и той се надява лидера на ДПС Ахмед Доган да върне своя хонорар, а след това и всички министри и заместник-министри от предишното правителство да постъпят по същия начин.

Според премиера ако представителите на предишното правителство върнат получаваните допълнителни възнаграждения, ще има достатъчно пари за лечението на деца и възрастни. Борисов обясни още, че върнатите от сегашните управляващи пари възстановяват чувството за справедливост, търсено с издаването на заповедта му.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Най-близкият съратник на Стивън Хокинг проф. Томас Хертог е в подкаста на OFFNews