Шефът на Правителствена болница с 15 000 лв. премия на месец

Александра Маркарян 08 март 2012 в 12:49 4738 0

Директорът на Университетска болница

Снимка БГНЕС

Директорът на Университетска болница "Лозенец" д-р Любомир Спасов

1000 лева основна заплата и още 15 000 лева всеки месец под формата на възнаграждение за извънреден труд е получавал директорът на Университетска болница "Лозенец" д-р Любомир Спасов.

Допълнителните пари не били бонуси, а за "реално положен труд", защити се той. Директорът на болницата призна, че е дал пресконференцията по разпореждане на премиера Бойко Борисов. Приблизително 2.5 милиона лева бонуси са си раздали в Университетска болница "Лозенец" (бившата Правителствена). Целият годишен бюджет на бившата Правителствена болница е 31 милиона лева. Бонусите са приблизително 8% от сумата.

По повод скандала с трансплантациите в "Лозенец", спрени по искане на Изпълнителната агенция по трансплантации (ИАТ) след проверки и множество сигнали заради високата детска смъртност при трансплантации, д-р Спасов заяви, че лицензът им за извършването на трансплантации не е бил отнеман. Удостоверението, получено от ИАТ през 2004 година, е било подновявано всяка година. Болницата не е извършвала операции, без да отговаря на изискванията, заяви директорът на бившата Правителствена. По думите му съотношението на успешни към неуспешни трансплантации е 22:16.

Чернодробни трансплантации се правят в "Лозенец" от 2004 година насам. Оперирани са 89 пациенти. При две трансплантирани деца се е наложила повторна операция.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!