Служебните министри влязоха в МС с полицейски кордон, БОЕЦ ги посреща

Йорданка Веселинова 31 август 2022 в 11:50 6248 7

Архив

Снимка БГНЕС/Михаела Катеринска

Гълъб Донев

Служебните министри, назначени от президента Румен Радев, влязоха в сградата на Министерски съвет за редовното заседание тази сутрин или с кордон полицаи, или през задния вход.

Това се случва заради блокадата на БОЕЦ пред централния вход. От понеделник от организацията са пред МС и настояват за оставката на енергийния министър Росен Христов. Протестиращите се обявиха още срещу подновяването на преговорите с "Газпром".

Въпреки блокадата министрите влязоха в залата, а заседанието започна точно в 10 ч.

Служебният премиер Гълъб Донев го откри с нападки, насочени към политическите партии, критикуващи кабинета:

"Предизборната кампания започна преди официалния старт и - за съжаление - има фактори, които възприемат нас, служебното правителство, като противник в тази кампания и искат за извлекат съмнителни политически ползи на наш гръб."

След това той призова политическите формации да си намерят опоненти другаде. В заключение Донев апелира министрите си да са спокойни и да не отговарят на въпросите на политическите партии:

"Да запазим спокойствие и самообладание, нашата първа задача е да решаваме проблеми, а не да влизаме в дискусии с тези, които са ги създали с действия или бездействия."

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

936

7

escrin

31.08 2022 в 15:11

Toi, минавам само да питам кво стана с другия ти чисто нов профил отпреди 2 дена - "Hoi"? Гледам сегашният ти е от вчера. Е*ах те у работливия трол.

22548

6

dolivo

31.08 2022 в 14:40

тролчето с екранно име Евроххх как изтрещя, шпиц команда и т.н. Това да не са ти пандизчиите на Герб? Или докараните с автобус фирмени работници на Депесари?

я отиди да си поприказваш с хората, да видиш загрижени за бъдещето на страната хора от всякакви възрастови граници, високо образовани и лично инвестирани е промяната

Просташките ти обиди само показват, че в задника ти бъркат всякакви автентични протести

12073

3

IvanofRumen

31.08 2022 в 12:43

Ег@ти и служебното правителство щом ще влиза на работното си място с полицейски кордон.

1331

1

ваксиниран

31.08 2022 в 11:53

Нещастни продажници.
 
X

Подкастът на OFFNews