Следствен експеримент: Младите от ДБ носят чували с евро и злато в дома на Борисов

OFFNews Последна промяна на 28 юли 2020 в 14:27 9341 0

“Масов следствен експеримент” пред правителствената вила "Секвоя" в Бояна, в която живее премиерът Бойко Борисов организират МлаДа България, младежката организация на “Да, България!” и Национален младежки клуб към ДСБ от 18:30 ч. днес.

Ето анонсът за събитието във фейсбук:

"Изглежда, че по време на ваканцията си главният прокурор е забравил за шкафчето на Бойко Борисов в държавната вила “Секвоя” и за изтеклите записи. Проверката от “отговорните институции”, ако изобщо я има, се точи по-тромаво от мач на ветераните на Витоша Бистрица. Ето защо решихме да напомним за всичко това на прокуратурата, като отидем на местопрестъплението.

На 28 юли от 18:30 ч. ще бъдем пред КПП-то на служебната вила „Секвоя“, използвана от Борисов, за да проведем един масов следствен експеримент. Предвиждаме на място да изслушаме заедно записите. Освен това искаме да проверим колко е лесно външни лица да внесат чували с евро и кюлчета злато през охраната на НСО, както твърди премиерът.

От нас - банкнотите и останалия реквизит.
Не искаме “Сахер”. Искаме Оставка!"

Младите демократи припомнят, че вече има експертиза, доказваща автентичността на най-скандалния от записите.

“Вярваме, че нашият Следствен експеримент ще вдъхнови Прокуратурата и тя най-накрая ще започне разследване, както стана с Росенец и ТЕЦ “Варна” след акциите на Христо Иванов.” - коментира Десислава Николова, председател на МлаДа България.

Активистите от "Демократична България" посочват, че акцията ще се проведе на ул. "Секвоя" №55. Във фейсбук те публикуваха карта и видео как се стига до там (вижте го тук).

Те уточняват, че с градски транспорт е най-лесно да потърсите локацията в приложението Moovit (https://moovitapp.com). В близост до “Секвоя” има спирка на автобуси: 107, 63 и 64. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови