Ексклузивно СРС освободи Димитър Стоянов от ареста

Борисов привика посланика ни от Москва заради случая Скрипал

OFFNews 27 март 2018 в 15:00 6032 3

Министър-председателят Бойко Борисов проведе телефонен разговор с извънредния и пълномощен посланик на България в Руската федерация Бойко Коцев, съобщиха от правителствената пресслужба. 

Двамата са обсъдили случая „Скрипал“, както и реакциите по него в Русия, в Европейския съюз и на международната общност.

Премиерът Борисов разпореди на посланик Коцев да се прибере в София за консултации с българското правителство. 

17 държави обявиха руски дипломати за "персона нон грата" заради отравянето на агента Сергей Скрипал в знак на солидарност с Великобритания, която обвинява Русия за покушението. 

На заседанието на Европейския съвет преди дни Борисов е поискал доказателства, че зад случая стои Москва. „Всички вярваме на Великобритания, но казах и своите позиции, припомних и обвиненията срещу Саддам Хюсеин за използването на химическите оръжия - Тони Блеър се извини по-късно, но нещата бяха свършени“, каза тогава Борисов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

77927

2

El Commandante

27.03 2018 в 16:45

Eeeхххх, Бацееееее........тиква си беше и тиква си остана, ахахахах.....в такива случаи ако искаш д аимитираш дейност викаш руския посланик в България при тебе бе, не българския в Москва, ахахахахаха, сладур...

20699

1

Новак

27.03 2018 в 16:11

Май натискът за гонене на дипломати е бил твърде силен за тиквоний. Въпрос на време е да сдаде фронта.