Шест институции се включват в контрола по пътищата

OFFNews 16 юни 2023 в 20:39 1942 0

Денков

Снимка БГНЕС

Николай Денков

Шест институции започват мащабни съвместни проверки за спазване на правилата за движение по пътищата. До 21 юни т.г. ще бъде изготвен график за провеждането на т.нар. всеобхватен контрол, в който ще се включат МВР, Изпълнителна агенция "Автомобилна администрация", Агенция "Пътна инфраструктура", НАП, Агенция "Митници" и Държавната агенция "Безопасност на движението по пътищата", съобщиха от правителствения пресцентър.

Това е една от спешните мерки, набелязани на среща при премиера акад. Николай Денков по една от приоритетните теми на правителството – безопасността по пътищата. До края на юни интензивно ще се работи също по мерките за обезопасяване на пътните участъци с повишен риск от произшествия. Ще се наблегне на още една мярка за превенция: временно ще се спират от движение превозни средства с установени опасни технически неизправности, изтъкват от МС.

"Без системно и последователно усилие от всички институции няма как да има устойчив резултат. Започваме с това какво заварваме и как подемаме задачите, какво да надградим, за да търсим резултати в кратък и в дългосрочен период", заяви премиерът Николай Денков.

В днешната среща в Министерския съвет участваха министрите на вътрешните работи, на регионалното развитие и благоустройството, на транспорта и съобщенията, на електронното управление и ръководители на агенциите "Пътна инфраструктура", "Автомобилна администрация" и "Безопасност на движението по пътищата".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!