Септември бетонира на I тур кмета, на когото държавата запорира имущество за 9,3 млн.

OFFNews Последна промяна на 28 октомври 2019 в 10:53 7427 0

Марин Рачев

Град Септември преизбра категорично досегашния си кмет Марин Рачев за още един мандат.

Скандалният градоначалник, който неведнъж попада в новините заради разлседвания за злоупотреби за милиони, печели 70,33 процента на първи тур, сочат резултатите на СИК при 100% извадка. На тези избори той е подкрепен от ГЕРБ и е издигнат от Местна коалиция „Обединени земеделци" (ПП ”ГЕРБ”, Партия „ВМРО – БНД”, ПП „НФСБ”).

Втора е кандидатката на "БСП за България" Петя Цанкова с 13,91%, а трети Иванка Кърджалийска, издигната от коалиция "Алтернативата на гражданите".

Точно в началото на предизборната кампания КПКОНПИ внесе в съда иск за отнемане на имущество за 9,3 милиона лева от Марин Рачев.

Производството в КПКОНПИ е по повод получено уведомление от Специализирана прокуратура за извършени длъжностни престъпления и във връзка с получено уведомление от Окръжната прокуратура в Пазарджик за данъчни престъпления.

Пазарджишкият Окръжен съд запорира сметките на кмета на Септември, на съпругата му и свързаните с тях фирми в края на май т.г. Причината бе именно искът на антикорупционната комисия. Той бе обвинен за платени, но не и извършени улични ремонти за около 200 000 лева. Малко по-рано Марин Рачев получи условна присъда от 2,5 г. за укриване на данъци за над 118 000 лева като търговец на горива.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови