Сакскобургготски: Ще ме принудят към второ изгнание, омерзен съм от тормоза за Врана

OFFNews 28 август 2018 в 13:24 11487 5

Бившият премиер Симеон Сакскобургготски заяви, че е грозно при една демократична България да го принудят към второ изгнание, съобщи bTV.

Думите на Сакскобургготски са по повод решението на СГС, че дворецът „Врана” е собственост на държавата, а не на бившия премиер.

"Изведнъж започнаха всички тези много неприятни преследвания. За да видя сега, в края на живота ми, така да ме изтезават и мъчат с някакви измислени и фалшиви претенции е тежко", категоричен е той.

Сакскобургготски заяви още, че след решението на Софийския градски съд се чувства омерзен. "Не очаквах и сега си мислех колко години – 75 вече, смея да кажа, че съм полагал усилия да поддържаме и духа, и всичко на българщината в чужбина по време на изгнанието”, заяви той.

„Частната собственост е нещо, което е неприкосновено, първо. Второ, хората, които са се заели да ме тормозят по този систематичен начин, може би не знаят как сме били възпитавани, родителите ми и дедите ми въобще”, допълни още бившият премиер.

В началото на септември адвокатите на царското семейство ще внесат жалба срещу това съдебно решение на СГС в Апелативния съд в София.

Симеон Сакскобургготски присъства на панихида по повод 75-ата годишнина от кончината на цар Борис III в Рислкия манастир. Той заяви, че и до ден-днешен не е направено нищо, за да се установи къде са мощите на Негово Величество цар Борис III и обяснението за това според него е липсата на историческа памет и интерес.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

6012

5

David Alfandari

28.08 2018 в 19:23

Дедо Симо мадритския гешефтар , да не би да заплашва с бъдещо бягство от страната ??? Хайде бегай , не ти верваме вече !

10571

2

Hissarion

28.08 2018 в 15:39

То баща му си е позор сам по себе си. Съюзник на Хитлер, унищожител на буржоазната демокрация в страната. За дядо му дори няма нужда да споменаваме. В случая крушата не е летяла много далеч от дървото.

14469

1

случайно прочетох

28.08 2018 в 15:04

Този е позор за баща му!Да върви на .......
 
X

Мистерии в Хераклея Синтика