Руското посолство дори не отговори на Борисов за Навални, само го тагна във фейсбук

OFFNews 19 януари 2021 в 17:01 5156 0

Въпреки че премиерът Бойко Борисов хитро изчака всички световни лидери да осъдят ареста на руския опозиционер Алексей Навални, преди да се изкаже и той, това не остана незабелязано от посолството на Москва у нас.

От мисията на Русия дори не са счели за нужно да коментират публикацията на министър-председателя ни във фейсбук, която гласеше:

"Арестът на Алексей Навални след пристигането му в Русия нарушава неговите права и застрашава сигурността му. В днешния демократичен свят е изключително важно да не бъде заглушаван гласът на опозицията".

Вместо това от посолството са тагнали Бойко Борисов в две свои публикации в социалната мрежа - едната с обясненията на Федералната служба за изпълнение на наказанията, в която се обяснява на какво основание са арестували Навални, а втората е с изявлението на говорителя на руското външно министерство Мария Захарова, която коментира казуса с думите:

"Онова, което искам да кажа на господин Джейк Съливан (б. ред. - бъдещ съветник по националната сигурност в администрацията на следващия американския президент Джо Байдън), както и на много други задгранични деятели, които публикуват предварително изготвени коментари, е: уважавайте международното право, не посягайте на националното законодателство на суверенни държави и се заемете с проблемите във вашите собствени страни", написа Захарова в страницата си във Фейсбук.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови