Румен Петков: Служебни пощи на АБВ са разбити от IP-адреси в Министерски съвет

OFFNews 09 март 2014 в 18:33 5576 13

Служебни имейли на симпатизанти на движението АБВ се разбиват и в тях се прониква от IP-адреси в Министерски съвет.

Това твърди бившият вътрешен министър Румен Петков. В края на седмицата, той заедно с Георги Първанов, беше изключен от БСП.

Според Петков Орешарски е „първият министър-председател, който допуска да има политически брутализъм.“

По думите му от АБВ са успели да идентифицират два IP-адреса, заедно със служебните им телефони, от които се прониквало в служебната поща на движението на Първанов. Освен, че се следяла цялата кореспонденция, се разпространявла и невярна информация, смята Петков.

Той коментира и изключването му от БСП:

„Да си копаеш землянка за сметка на собствената си партия - това е доста грозен акт. Ти имаш 181-членен Национален партиен съвет. От него само 85 човека подкрепят безумното ти предложение и на теб не ти минава през главата, че теб са те бламирали", заяви Петков в предаването в интервю за Нова телевизия.

Той обясни, че изключването става само 24 часа, след срещата на представители на АБВ с Мартин Шулц и Ханес Свобода. „Недопустимо е БСП да бъде дадена под аренда на Делян Пеевски. И това трябва да бъде разбрано от хората - „Позитано" не е БСП. Премиерът Орешарски да не допусне неговата администрация да бъде превърната в инструмент срещу АБВ", добави той.

    Най-важното
    Всички новини
    Най-четени Най-нови
    За писането на коментар е необходима регистрация.
    Моля, регистрирайте се от TУК!
    Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

     
    X

    Русия търси разкол в българската църква, за да бъде избран проруски патриарх