Quantcast

Изключените Първанов и Петков: Нарушава се Уставът на БСП

OFFNews Последна промяна на 07 март 2014 в 18:04 3494 11

Георги Първанов и Румен Петков

Очевидно, за тях не е проблем да нарушат собствения си устав, коментира Георги Първанов пред "Фокус" във връзка с решението на Националния съвет на БСП, който "констатира", че Първанов и още 8 негови съидейници са изключени от партията.

„Това решение буди недоумение, защото не знам, какво се е случило след предишното им решение, какво налага подобна нова репресия. Но ние я възприемаме спокойно.

Няма да коментирам, че по устав Националният съвет на БСП няма правомощия по отношение на партийното положение на членовете на БСП. Очевидно, за тях не е проблем да нарушат собствения си устав”, обяви още Първанов.

По думите му това решение издава друго - много страх от предстоящата загуба на европейските избори на „Позитано” 20.

На въпрос по какъв начин изключването на хората от АБВ от БСП би повлияло на идеите и целите на гражданската инициатива, Георги Първанов отговори: „Нашите идеи са за национална политика, за по-добро управление.

Със сигурност, това ще предизвика обратния ефект – ще предизвика по-голям интерес към АБВ и надявам се към нашите идеи, към хората, които стоят до нас и които олицетворяват тези политики”.

Имаше един младежки наивизъм у мен и се надявах, че ръководството на БСП няма да се оцапа дотолкова, но така са решили - така са направили, коментира един от другите изключени заради АБВ - Румен Петков.

„Престижът на БСП го урониха тези, които не изпълниха конгресните решения. Тези, които участваха в една от най-грозните лъжи на прехода - да употребиш няколкостотин хиляди човека, да ги изкараш да гласуват на референдум, и след това да им покажеш, че всъщност пряката демокрация не означава нищо за ръководството на БСП.

Това е цинизъм, който няма аналог, и много се надявам да няма аналог в бъдеще. Това е положението и това ни доведе до този избор”, смята Петков.

Той предупреди хората от ръководството на БСП, че не са вечни и обяви, че е „запознавал” с партията някои от хората, които сега го изключват.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

08.03 2014 в 16:34

Да бе, верно ! Къде са красните помияри гнусни ? Нещо през пръсти си гледат службата, хомосоциалистите :-))))

08.03 2014 в 12:48

Който падне пиян от стола ще го изключат от комсомола

07.03 2014 в 21:55

кутка-а-а-ааа пием бре мочо, днес е фрайдей бе калмук! Даже у Дубай гнясат здраво! И там офисите работат с EU-тайминг бе ждрьольо-о-оооо!
Търкай цигулката и се моли да не се върне горещата ламарина. И на Балкански един буркан мед да му носиш и поздрави от мен. Още не съм го виждал, но ако е рекъл Господ-бог Саваоот и с него ще се срещна някой ден.
Наздраве Кутка-а-ааааа!
Надявам се песните да са ти аресали, амсалак цоциалистически!

07.03 2014 в 21:24

Мазна балканска свиня - гледай БНТ. В момента са тройка меки китки. Един интервюира другите двама.
Хахахахахахахахахахахахахаха

07.03 2014 в 21:08

Кутка-а-аааа, забрайх та бе, ти си цоцзиалистичка мечка бе! Тебе Коминтерна ти е баба бе. Тюй-й-ййй!
Айде отново наздраве! Тоя път полит-коректно!
http://youtu.be/jqb9SdmFgtc

07.03 2014 в 21:03

Троловете пият бе хОй сплескан. Днес е петък, по българския календар - Ден на майстора. Аре фащай един буркан с мед и бегом към оня дет те е правил щастлив. Дейба тая дръглива мечка, забрай кат та учеха да танцуваш на гореща ламарина...
Айде едни поздрав и наздраве!
http://youtu.be/cSAlaK2HLzI

07.03 2014 в 20:07

Глей сега само колко време отнема, троловете да се добурат до опорни точки....
За сега - мълчание.
Хахахахахахахахахахахахахаха

07.03 2014 в 19:22

На мазния на-Пъванов му нахлузиха отзаде...

07.03 2014 в 19:16

... TORO...:)
и КОЙ ще е "мъжът" според тебе...хахахахахахахаха

07.03 2014 в 18:34

Тия верно шерват опорни точки с ГЕРБ. В крайна сметка всички са хора на Путин, к'во се чудя ...