Изключените Първанов и Петков: Нарушава се Уставът на БСП

OFFNews 07 март 2014 в 18:04 4190 11

Георги Първанов и Румен Петков

Очевидно, за тях не е проблем да нарушат собствения си устав, коментира Георги Първанов пред "Фокус" във връзка с решението на Националния съвет на БСП, който "констатира", че Първанов и още 8 негови съидейници са изключени от партията.

„Това решение буди недоумение, защото не знам, какво се е случило след предишното им решение, какво налага подобна нова репресия. Но ние я възприемаме спокойно.

Няма да коментирам, че по устав Националният съвет на БСП няма правомощия по отношение на партийното положение на членовете на БСП. Очевидно, за тях не е проблем да нарушат собствения си устав”, обяви още Първанов.

По думите му това решение издава друго - много страх от предстоящата загуба на европейските избори на „Позитано” 20.

На въпрос по какъв начин изключването на хората от АБВ от БСП би повлияло на идеите и целите на гражданската инициатива, Георги Първанов отговори: „Нашите идеи са за национална политика, за по-добро управление.

Със сигурност, това ще предизвика обратния ефект – ще предизвика по-голям интерес към АБВ и надявам се към нашите идеи, към хората, които стоят до нас и които олицетворяват тези политики”.

Имаше един младежки наивизъм у мен и се надявах, че ръководството на БСП няма да се оцапа дотолкова, но така са решили - така са направили, коментира един от другите изключени заради АБВ - Румен Петков.

„Престижът на БСП го урониха тези, които не изпълниха конгресните решения. Тези, които участваха в една от най-грозните лъжи на прехода - да употребиш няколкостотин хиляди човека, да ги изкараш да гласуват на референдум, и след това да им покажеш, че всъщност пряката демокрация не означава нищо за ръководството на БСП.

Това е цинизъм, който няма аналог, и много се надявам да няма аналог в бъдеще. Това е положението и това ни доведе до този избор”, смята Петков.

Той предупреди хората от ръководството на БСП, че не са вечни и обяви, че е „запознавал” с партията някои от хората, които сега го изключват.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Да помогнем на украинските деца!