Румен Петков: Който избере БСП, избира Делян Пеевски

OFFNews 04 март 2014 в 12:51 4287 4

Румен Петков, член на АБВ.

“За членовете и симпатизантите на АБВ изборът е прост – от едната страна е възможността да бъдат съучастници в коалицията между ръководството на БСП и медийната групировка на Делян Пеевски, където лъжата е превърната в норма на поведение.

Това обяви в интервю за "Нова телевизия" Румен Петков, член на движението на Георги Първанов АБВ.

Той сподели, че от срещите на АБВ с хората в цялата страна личи ясно недоволство от тази „коалиция”.

Сигналът на „Протестна мрежа” малко позамря в българското общество, но в посолствата не – там е константна величина, коментира още Петков.

Преди седмица активисти на мрежата внесоха сигнал до главния прокурор Сотир Цацаров за "организирана престъпна група" около депутата от ДПС Делян Пеевски, собственика на Корпоративна търговска банка (КТБ) Цветан Василев и новия политик Николай Бареков.

„Главният прокурор в случая нямаше друг избор, защото ако не беше разпоредил такава проверка, с още по-голяма сила в обществото и в посолствата щеше да избие на нова сметка въпросът - как в присъствието на главния прокурор в кабинета на вътрешния министър се дискутира кои ще бъдат заместниците му ”, смята Румен Петков.

Той обаче се съмнява от тази проверка да излезе нещо. 

Тезата за спиране на партийните субсидии е пресилена и ще стимулира създаването на черните каси в политическото финансиране, обяви политикът по повод идеята за провеждане на референдум за отмяна на държавните субсидии за партиите.

Петков уточни, че независимо от радостта, която орязването на държавните пари за политическите сили ще предизвика в голяма част от българите, това ще бъде грешка и усилията в този смисъл трябва да бъдат насочени към контрола по разходването на въпросните суми.

Относно кризата в Украйна и опасността от война там Петков обяви, че проблем за света могат да се окажат 15-те ядрени реактора, с които разполага Украйна.

Според него тезата за заплаха за спиране на ядреното гориво за България е пресилена.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови