Румен Петков убеден, че БСП няма да изключи хората от "АБВ"

ОFFNews 01 февруари 2014 в 11:18 3424 4

Румен Петков
Румен Петков

Часове преди началото на червения партиен пленум Румен Петков изрази убеденост, че той, Георги Първанов и другите участващи в проекта "АБВ" членове на БСП няма да бъдат изключени от партията.

Очаква се това да е най-горещият въпрос на днешното заседание на столетницата.

"Независимо от внушенията, стигащи на моменти до брутализъм, мисля, че ще се вземат други мерки – изваждане от ръководните органи на партията, разграничаване. Вероятно на някои места, където общински и областни председатели са ангажирани пряко с кампанията на г-н Ивайло Калфин и с листата на АБВ, ще се предприемат и доста по-крути мерки, като насрочване на пълен цикъл отчети и избори, което лично аз мисля за вредно в този момент за партията, защото тя се занимава със себе си, а не с предстоящата еврокампания", коментира Петков в предаването "Тази събота" по bTV.

Според Петков не е правилно да се говори за предателство към партията майка, защото "предателството е наше общо към тези, които излъгахме – с референдума за „Белене”, тези, които излъгахме за плоския данък, тези, които излъгахме за тютюнопушенето, ако щете. Това е много отчетлива форма на предателство, защото за референдума за „Белене” оставям настрани десетките милиони, които бяха дадени от държавния бюджет – тези пари са на всички нас, данъкоплатците, за организацията и провеждането. Но ние по същество поставихме под съмнение въобще каузата за пряката демокрация. Провеждаме референдум, печелим референдум, а от това не следват никакви действия".

 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки