Румен Петков: Орешарски, не се прави на мъж

OFFNews 14 май 2014 в 16:25 1944 4

Румен Петков

Снимка БГНЕС, Архив

„Орешарски, обяви титуляра по сметката, не се прави на мъж! Нека да се знае, че твоят началник ще контролира и координира службите. Началникът ти е Делян Пеевски.“

Това на писа днес бившият вътрешен министър Румен Петков от АБВ в 28-ото си обръщение към министър-председателя Пламен Орешарски. Призивът е част от кампанията, която формацията на Георги Първанов поде срещу правителството.

Този път Петков пита премиера за злоупотреби в „Напоителни системи – Варна“. Според информацията на АБВ председателят на Областния съвет на БСП в Девня краде с държавна техника.

„Вчера ти писах два пъти. Пратих ти снимка с въпрос. Изкарах доста снимки по въпроса. Да уточня – крадецът е шеф на напоителни системи – Варна и председател на Областния съвет на БСП. Краде с държавна техника. На снимката, която вчера следобед ти изпратих, попитах – чий е тракторът, с който се краде. Сутринта, не от умиление не писах, а защото исках да ти дам възможност  да видиш чий е тракторът. Тракторът е на фактора от БСП-Девня, викат му „Кокала” и е известен с това, че като ходи Станишев в Девня, той пече агнетата. Това прави невъзможно уволнението на големия крадец от Областния съвет“, пише Петков.

Бившият вътрешен министър коментира и способността на Пламен Орешарски да контролира службите:

„Впрочем, като прочетох в столичен ежедневник, че ти ще контролираш и координираш службите, умрях от смях. Всъщност, теб те контролира и координира Делян Пеевски. И службите са прекалено сериозно нещо, за да ги управлява втора ръка човек.”

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews