Ревизоро за акцията в митниците: Напъна се планината и роди мишка

OFFNews 04 ноември 2014 в 07:47 11917 12

Емил Димитров-Ревизоро

Акцията на ДАНС на ГКПП "Лесово" трябваше да стигне до този, за когото са събирани парите в София. 

Това е мнението на Емил Димитров, бивш шеф на митниците и депутат от листата на Патриотичния фронт в новия парламент. Пред bTV той изрази мнение, че акцията на ДАНС, която е планирана няколко месеца, е трябвало да стигне до върха в корупционната верига. На върха ѝ не е началникът на смяната на пункта в Лесово, смята той. "Началникът е в София. Трябваше да се стигне до него. Парите са стигали до него", каза Димитров. Той обясни, че когато става въпрос за контролирани доставки, от които се прибират пари и те минават през няколко държави, има хора в тези държави, които следят как се движат тези доставки. 

"Твърде много лъжи има около тази операция", смята Димитров. Той каза още, че агентите на ДАНС се държали като "мутри", а на земята с часове лежали хора, които след това не са задържани.

"Напъна се планината и роди мишка. Твърде много лъжи има около тази операция. Тя не е голям успех, тя е голям провал", коментира още той. 

Според него друга лъжа са думите на шефа на митниците Ваньо Танов за това, че в структурите по места съдът е възстановил уволнени от него митничари. В конкретния случай на Лесово нито един от митничарите не е уволняван, нещо повече - те са издигнати в службата по времето на Танов, обясни Димитров. Един от тях - Димитър Колев е задържан за канал за парфюми, но не е уволняван от Танов. В митниците тестът за лоялност при Танов са издържали и останалите задържани. "Тези хора по негово време са станали началници. Тези всичките са били удобни, издържали са теста и някои о т тях са издигнати по негово време", обясни Димитров. 

Според него акцията на ДАНС е повече ПР-ход, защото предстои да бъде изготвен бюджетът за следващата година и от службата трябва да отчетат дейност. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!