''Решенията ни се спускаха от Тошко, чия воля е изпълнявал Слави - не мога да кажа''

Никой не е оказвал натиск върху нас, за да се отцепим от групата на ИТН, заяви депутатът Светлин Стоянов

Ружа Райчева 14 юни 2022 в 13:12 5538 0

Снимка БТА/Асен Тонев

Депутатът "отцепник" от ИТН Светлин Стоянов

Решенията ни се спускаха отгоре - как да се гласува за определено нещо. Това ни го казваше г-н Тошко Йорданов. Предполагам, че това е била и волята на Слави Трифонов, а той чия воля е изпълнявал аз наистина не мога да кажа.

Това заяви пред Nova News Светлин Стоянов по повод напускането си на парламентарната група на "Има такъв народ". По време на вчерашната пресконференция на "отцепниците" от ИТН Стоянов заяви, че окончателното е решил да напусне партията след интервюто на лидера на ИТН Слави Трифонов:

"Г-н Слави Трифонов призна, че е приятел с г-н Орлин Алексиев от 20 години. Лошо няма – всички имат приятели. Но той каза, че в момента не знае с какво се занимава г-н Орлин Алексиев. Тия приказки под шипковия храст няма как да бъдат приети на доверие от мен, защото знам с какво се занимават всичките ми приятели, независимо от колко време сме приятели."

Светлин Стоянов обясни, че е "организирал охраните" на Алексиев през 2019 г. във фирмата, в която е работел тогава – СОТ 161.

"Аз не го познавам лично, просто определих момчетата, които да работят за него в "Делта хил". Притеснява ме, че г-н Орлин Алексиев е бил общински съветник от ГЕРБ още от самото основаване. Аз постъпих в тази партия и бях един от учредителите ѝ именно за да махнем ГЕРБ от властта. Моята червена линия е името на Орлин Алексиев. Твърденията за други схеми трябва да се докажат – има съмнения, но това не е достатъчно", каза депутатът.

По думите му решението да напусне групата на ИТН не е спонтанно, а е било "решение, вземано с месеци".

"Върху нас никой не е оказвал натиск, за да се отцепим от групата на ИТН, включително и г-н Слави Трифонов. Приказките за джипове и друг вид транспортни средства, са нелепи", каза още Светлин Стоянов по повод слуховете, че лидерът на ИТН е пращал джипове да взимат депутатите му и да ги возят при него.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!