Реформаторите: Само ние сме алтернатива на статуквото

Елица Мартинова 10 декември 2013 в 13:24 1751 14

Меглена Кунева, Снимка: БГНЕС
Меглена Кунева, Снимка: БГНЕС

 

Реформаторският блок е единствена алтернатива на статуквото. Симпатията и надеждата, с които се посреща идеята за реформаторския блок, означава, че има нужда от него.

Това зареди лидерът на "Движение България на гражданите" Меглена Кунева по време на представянето на Гражданския съвет на Реформаторите в Бургас.

Изказването й бе подкрепено от председателя на ДСБ Радан Кънев.

"Блокът е политическата сила, която може да промени статуквото и сме готови да започнем тази промяна именно от нас. Върху нашите стъпки за излизане от кризата ще градим национален консенсус", посочи тъмносиният лидер.

Според бившия депутат Ваньо Шарков парламентът отдавна е загубил авторитета си, защото се подчинява сляпо на партийните централи.

В коментар по новината, че втори депутат от ГЕРБ напуска редиците на парламентарната група Кунева заяви, че това поставя въпроса за политическата среда в България.

"Депутатите се местят от партия в партия и това е мафиотизация на политическата среда, докато ние предлагаме друго – траен съюз, който да оправдае очакването на хората", каза Константин Райков от СДС.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!