Quantcast

Реформаторите поставят условия за партиите в бъдещата коалиция

СДС и БЗНС не дойдоха за консултациите с ГЕРБ

Нели Чолашка Последна промяна на 15 октомври 2014 в 15:05 3625 5

Лидерите на Реформаторския блок.

Реформаторският блок ще поставят условие на ГЕРБ кои партии могат да влязат в бъдещото коалиционно правителство на провежданите в момента консултации за сформирането на бъдещия кабинет.

Това става ясно от платформата на Блока, с която Реформаторите влязоха на срещата с ГЕРБ.

РБ настояват коалицията да изключи БСП, ДПС, "Атака" и "България без цензура", защото са носители на модела "КОЙ". Те са склонни да допуснат да коалицията само Патриотичния фронт и АБВ.

В платформата се излагат и позициите на Реформаторите за промени в съдебната система, за активно участие във формирането на единни позиции на НАТО и ЕС и противопоставяне против прояви на националпопулизма, ксенофобията и религиозния фундаментализъм.

Блокът влезе на преговорите и с втори документ, който ще предложат при постигане на съгласие по платформата.

Предложенията са за реформи в секторите правосъдие и сигурност, администрация и управление, икономика и земеделие, здравеопазване, образование и социална политика и интеграция и права на малцинствата.

Въпреки очакванията в разговорите да участват шестима преговарящи от РБ за срещата се явиха само четирима - Петър Москов от ДСБ, Димитър Танев от ДБГ, Корман Исмаилов от НПСД и Трайчо Трайков от Гражданския съвет.

Излъченият представител на СДС Румен Христов не дойде за консултациите, няма и представител на БЗНС.

ГЕРБ провежда трети пореден ден консултации с останалите партии, които влизат в парламента.

След срещи с преговорните екипи на БСП и ДПС в понеделник и вторник от ГЕРБ обявиха, че с тези две партии няма да се коалират.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

16.10 2014 в 16:05

РБ все повече заприличват на самовлюбени неадеквати. Ти ги наритваш, те ти поставят условия. Ама като опре ножа до кокала за готови да възобновят преговорите. Борисов ще ги глътне за закуска тия аматьори. Жалко, че сума ти начетени хора им се довериха точно на принципа "от немай къде" и гласуваха за тях. Разпиляха се ценни гласове. Колко акъл трябва да имаш за да кажеш, че с АБВ можеш да се коалираш! Къде бяха Първанов и останалите само преди няколко месеца?

15.10 2014 в 15:37

Много "жълт" поглед към събитията демонстрира офнюз.
Най-важно е ще подкрепи ли Бойко реформи в съдебната система или няма да подкрепи.

15.10 2014 в 15:23

Разбойко първо ще се навие на ключови условия и после като съставят кабинета ще почне да се извърта докато ДПС го подкрепят стратегически. Това ще стане.

15.10 2014 в 15:16

ББЦ = ДПС = ГЕРБ = БКП ... който и да дойде все ще точат държавата защото е наличен мутренски октопод. А ако му се противопоставиш ти правят черен PR и включват троловете по всичките си медии и мнозинството предимно от роми, турци и овце те намразват.