ГЕРБ преговаря с Реформаторите за коалиционно правителство

Нели Чолашка 15 октомври 2014 в 08:10 3931 8

Лидерите на Реформаторския блок.

ГЕРБ ще преговаря днес с най-желания от Бойко Борисов партньор - Реформаторския блок, за съставяне на коалиционно правителство.

След срещи с преговорните екипи на БСП и ДПС в понеделник и вторник от ГЕРБ обявиха, че с тези две партии няма да се коалират.

На срещата днес Реформаторите ще бъдат представени от Петър Москов от ДСБ, Румен Христов от СДС, Димитър Танев от Движение България на гражданите, Трайчо Трайков, бивш министър в кабинета "Борисов", ще преговаря от името на Гражданския съвет на Блока, а Корман Исмаилов от името на НПСД. 

Реформаторите обявиха, че ще настояват за реформи в почти всички сфери, като изключително много държат на съдебната система.

„Отиваме с цялата сериозност за яснотата за трудностите, които предстоят. Предлагаме рамков обединителен документ, който може да доведе до стабилно мнозинство в следващия парламент, и до решаване на проблемите на хората”, коментира вчера Петър Москов.

Меглена Кунева заяви, че не са обсъждани въпроси за министерски кресла.

„Преговорите се водят стъпка по стъпка. След като се съгласим по приоритетите, след това се минава на следващата степен”, уточни Кунева.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови