Реформаторите остават с Борисов и след вота за президент

OFFNews Последна промяна на 01 септември 2016 в 12:59 4635 1

ГЕРБ и Реформаторският блок ще продължат сътрудничеството си в рамките на управляващата коалиция и след президентските избори. Това обявиха Корман Исмаилов (НПСД) и Борислав Великов (БНД) след срещата с премиера Бойко Борисов по-рано днес.  

Великов и Исмаилов отрекоха на срещата да са обсъждани президентските избори. Лидерът на НПСД обяви, че съвсем скоро РБ ще има единна кандидатура. 

Официално съобщение за срещата разпространиха по-късно от "Дондуков" 1. В него се казва:

Готовност и воля за успешно изпълнение на управленската програма на правителството и завършване на пълен четиригодишен управленски мандат заявиха лидерите на партиите от управляващото мнозинство на среща при министър-председателя Бойко Борисов, съобщиха официално от пресцентъра на "Дондуков" 1 след края на срещата. 

Международните заплахи и националните интереси на България налагат като приоритети през започналия политически сезон гарантирането на националната сигурност, на финансовата стабилност и успешна подготовка за Българското председателство на Съвета на ЕС. Лидерите постигнаха съгласие около необходимостта от политическа стабилност, която да гарантира икономическото развитие на страната и продължаване на реформите. Остава приоритет активното участие на България в процеса на вземане на решения в Европейския съюз и в НАТО. 

В срещата при премиера Борисов участваха вицепремиерът по коалиционната политика и държавната администрация Румяна Бъчварова, вицепремиерът по координация на европейските политики и институционалните въпроси и председател на ДБГ Меглена Кунева, министърът на икономиката и лидер на СДС Божидар Лукарски, министърът на отбраната и лидер на БЗНС Николай Ненчев, председателят на НПСД Корман Исмаилов, председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов, съпредседателят на ПГ на РБ Найден Зеленогорски и заместник-председателят на ПГ на РБ Борислав Великов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови